İYİ Partili Koray Aydın'dan Fox TV'de flaş açıklamalar

İYİ Partili Koray Aydın'dan Fox TV'de flaş açıklamalar
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Fox TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu. Aydın Türkiye'nin bu iktidarla reform yapamayacağını ifade ederken, İYİ Parti olarak EYT ve 3600 ek gösterge sözünün arkasında olduğunu belirtti.

FOX TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olan İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Türkiye'nin yaşadığı ekonomik krizin salgın sürecinin değil, konjonktürün getirdiği bir tablo olduğunu belirten Aydın, Türkiye'nin hızla fakirleşme yaşadığını belirtti.
Aydın, Türkiye'nin bu iktidarla reform yapamayacağını ifade ederken, EYT ve 3600 ek gösterge sözünün arkasında olduklarını belirtti.

Aydın'ın açıklamaları şöyle:

İki oğlum korona karantinada ikisi de karantinada. Büyük oğlumun çocukları da korona oldu. Kolay atlatacak gibi görünüyorlar. İlaçlarını düzenli aldılar.
"AŞI İLE İLGİLİ GEREKLİ PLANLAMA YAPILMIYOR"
Ülkeyi idare etmenin temel fonksiyolarından biri doğru planlama yapabilmekle olur. Korona ila mücadeleyi sadece korunmak ile değil bütün şekliyle ele almak gerekiyor. Gerekli planlama yapılamıyor bunu da aşı konusunda görüyoruz.

Alınabilecek en erken zamanda alınabilmesi faydalı olurdu. Günde 250 insanımız kaybediyor. Demek ki bir günün ne kadar önemli olduğunu söylemeliyiz. Sağlık Bakanı’nı iyi niyetli buluyorum bir şeyler yapmaya çalışıyor. Rakamları zamanında açıklamadılar. Ankara, İstanbul Türk Tabipleri Birliği vefat sayılarını açıklayınca ortaya çıkan tabloyu gördük. En sonunda gerçek rakamları açıklamaya başladılar.

Ben aşı olmayı düşünüyorum. Çin aşısı olacağım. Önümüzdeki hafta ya da daha sonraki hafta.
"TÜRKİYE HIZLI BİR FAKİRLEŞME YAŞIYOR"
663 milyar gayri safi milli hasılası olan bir ülkeyiz. Türkiye’de 5 milyon mülteci yaşıyor. 7 bin 500 dolar seviyesinde bir milli gelirimiz var. Türkiye şu anda özellikle bütçesindeki 268 milyarlık açığı ve dünya sıralamasında 81. sırada olduğumuzu konuşuyoruz.

Türkiye hızlı bir fakirleşme süreci yaşamaktadır. 2010 yılına göre 111 milyar dolar daha fakir bir ülkeyiz. 2013 yılına göre 288 milyar dolar Türkiye daha fakirleşmiş durumda.
"MERKEZ BANKASI'NIN REZERVİ EKSİ 50 MİLAR DOLARDA"
Bu yaşananlar pandemi sonucu değil, konjonktürün bizi getirdiği bir tablonun içerisindeyiz. Türkiye’nin 2001 yılı verilerinin gerisine düştüğünü tartışıyoruz. Türkiye Merkez Bankası rezervi eksi 50 milyar dolarda, bu tarihte ilk kez yaşanan bir şey.

Sayın Durmuş Yılmaz, iki gün önce uyardı. Kendimi Merkez Bankası Başkanı’nın yerine koyuyorum. Belki bir şey yapmak ister üstüne bakar o sert bakışı görür ve elinden bir şey gelmez.

2010’lu yıllarda biz bunu çözebilirdik. Faiz problemi çözülebilirdi. Avrupa Romanya dışında neredeyse eksi faizle borçlanıyor. Türkiye 5.90 ile borçlanıyor. Diğer ülkelerin 5-6 katı, neden? Risk durumumuz yüksek.

"TÜRKİYE BU İKTİDARLA REFORM YAPAMAZ"
245 milyar TL Bütçe açığı ön görüyor devlet. Bu öngörü hiçbir zaman tutmuyor gerçi. Gelir kaleminin 6’da biri faize gidiyor. 5 yılın sonunda Türkiye Cumhuriyet tarihinin en düşük büyüme oranını yakaladı. Bunu güven ve adalet alanındaki reformlar yapılmadan olmayacağını gören iktidar, reformdan söz eder oldu. Türkiye adalette reforma yapamaz. Bu iktidarla olmaz. Bir şeyler kökleşmiş durumda. Elinde olan bir sopa çünkü. Kurtuluş bu iktidarın gitmesidir.

Türkiye’de nüfusun 1/3’ü çalışıyor. Bir kısmı da kayıt dışı çalışıyor. Çalışan sayısının 38 milyona çıkarılması lazım. Bunun yapılabilmesi için de vizyon lazım. AKP 18 yıllık iktidarının ardından bunu yapamayacağını ortaya koydu.

Biz asgari ücret ile ilgili bir araştırma yaptık. Sayın Genel Başkanımız da gerekli açıklamayı yaptı. Asgari ücret ne 3 bin TL olsun dedik.

Bunu bütün çalışanlara uygulayalım dedik. Bunun devlete toplam maliyet 71 milyon TL. Bu artışın tüketime milli gelire katkısı olacak. 1.5 milyon insana yeni çalışma alanı açılacak.

Biz İYİ Parti olarak çalışılmış bir şekilde rakamları açıkladık. Bu borçlanma döneminde çare olmak yerine işsizliğin daha da artacağı bir tablo çıkacak o yüzden devlet bu yükü yüklenmelidir.

İktidarın ne yapacağını kestirebildiğini düşünmüyorum. Abondane olmuş bir boksöre benzetiyorum, bir sağa sallanıyorlar, bir sola sallanıyorlar.

"EYT VE 3600 EK GÖSTERGE SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ"

İYİ Parti olarak 3 yıllık bir partiyiz. 3600 ek göstergeyi Genel Başkanımız parti kurulur kurulmaz gündeme getirmeye başladı. Yurt gezilerinde defalarca söyledi. Bunu Türkiye’nin gündemine sokan parti olduğumuza inanıyorum. Partileri öncelikleri olur; EYT ve 3600 ek gösterge birinci sırada. Çünkü bunun sözünü vatandaş verdik.

Bu iktidarın gideceğine gönülden inanıyorum. Çok hızlı yükselen ve büyüyen bir İYİ Parti var. Gereğini yapacağız sözümüzü tutacağız. İktidara geldiğimizde bu bir zaruret olacaktır.

Hükümetimiz esnaflarla ilgili bir paket yayınladı 4 milyar TL’ye tekabül eden bir para. 2008 yılında Cumhurbaşkanlığının günlük harcaması 2.5 milyondu. 2019’da 10 milyon TL’ye çıktı. Bu 3 milyar 600 milyonluk bir bütçeye tekabül ediyor. Yani saray çalışanlarının yemesi içmesi kadar bir parayı esnafa verebildik.

Sayın Erhan Usta Esnafa aylık 2 bin TL olmak üzere hibe yardımı yapılması. Stopajın sıfırlanması. Alınan kredilerin geri ödeme sürelerinin bir yıl uzatılması gibi tedbirler açıkladı. Bunları yapmazlarsa sistem donacak. Türkiye problemlerini çözemez hale gelir daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalırız.

Türkiye bunu yapabilir ancak planlı bir çözüm gerekir. Kanal İstanbul konuşuluyor. Kredi bulunmazsa bütçeden yapılacak dedi Cumhurbaşkanı hangi para ile yapılacak?

Yap İşlet Devret dolar sabitlenmiş 1 Ocak itibarıyla hesaplansa buradan oluşacak fark bütün maliyetler karşılanacak. Yapsınlar yandaşları zaten. Kazanılan parayı anlatmaya çalışsam… Milletin sırtına neden yüklüyorlar? O 5 kişinin sırtına yüklesinler.

Hükümete geçsek bizim ilk yapacağımız işlerden bir tanesi çağıracağız hepsini. Kazanılan bu paraları oturup konuşmamız lazım.

Türk Telekom kurumlar vergisinde birinci sıradaydı. Bunların işlettiği sürede 14 milyar dolar kazandılar 12.6 milyar lirasını dağıttılar. Hariri 7 milyar doları aldı gitti. Dışarı para kaçırıp ödemeyince bankalara borçlandığı 4.5 milyar doları ödemedi. Türk Telekom altın yumurtlayan tavuktu, bunu sattıkları adam dolandırıcı oldu. Bu tavuğu kesti kaçtı, maliyetin yükünü de milletin sırtına bıraktı. Bir soruşturma yok, bir araştırma yok bu konuya ilişkin.

İktidar kendi saltanatını sürdürmenin yolunu korku politikasında buldu. Karamsarlığa kapılmayın esas korkan iktidarın kendisi. Kaybetmenin korkusunu yaşıyorlar, korktukça hırçınlaşıyorlar. Biz buradayız İYİler ailesi olarak. El ele vereceğiz, bize güvensinler, inansınlar. Zafer her zaman inanlarındır.