İYİ Partili Tuba Çokal: "Fatih Tezcan'a neden işlem yapılmıyor?"

İYİ Partili Tuba Çokal: "Fatih Tezcan'a neden işlem yapılmıyor?"
TBMM'de konuşan İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, 29 Ekim'de Cumhuriyet değerlerini hedef alan Atatürk düşmanı Fatih Tezcan'a neden hukuki işlem yapılmadığını sordu.

Atatürk düşmanı yazarı Fatih Tezcan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yaptığı skandal paylaşımlara tepkiler devam ediyor.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Meclis'te yaptığı konuşmada yargı organlarına tepki göstererek Fatih Tezcan'la ilgili bir yaptırımda bulunulmadığına dikkat çekti.

"Bu adamı hukuktan kim koruyor" diyen Çokal'ın ifadeleri şöyle:

"Atatürk’ü yok sayarak hutbe okutan Diyanet ile Atatürk’ü yok sayarak Cumhuriyet’i kutlayan valilerle ülke yöneten sizlerin, bizleri yok sayması gayet doğaldır. Son birkaç yıldır hukuku göreceli hale getirdiniz. Mesela Sayın Cumhurbaşkanımıza ilişkin en küçük bir yorum, savcılar tarafından mercek altına alınırken, Atatürk’e ve daha dün kutlamasını yaptığımız Cumhuriyet’e sövenlere dokunan yok."

'İŞLEM BAŞLATAN YOK'

"Halkı kin ve nefrete teşvik pahasına, Atatürk ve Cumhuriyet’e ısrarla söverek halkı kutuplaştırma yoluna giden Fatih Tezcan için kılını kıpırdatan, işlem başlatan yok.

Bu sözde yazarın Atatürk ve Cumhuriyet’e sövmekten başka bir işi olmadığı da aşikar. Bu adamı hukuktan kim koruyor bilmek istiyoruz"