İYİ Parti'nin Adana adayı İsmail Koncuk kimdir?

İYİ Parti'nin Adana adayı İsmail Koncuk kimdir?
İYİ Parti'de Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak Adana Milletvekili İsmail Koncuk ismi ön plana çıktı. Peki, İsmail Koncuk kimdir, nereli ve kaç yaşında? İsmail Koncuk aday olacak mı? İşte detaylar...

İYİ Parti Genel Merkez kulislerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak  İsmail Koncuk'un ismi geçti. Peki İsmail Koncuk kimdir? Adana'dan aday olacak mı? İYİ Parti'de Adana adayı İsmail Koncuk mu? Basında çıkan bu iddiaların hemen ardından İYİ PARTİ'den açıklama geldi.

İSMAİL KONCUK ADAY OLACAK MI?

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu'ndan yalanlama geldi. Dervişoğlu, "Bazı yayın organlarında İYİ Partinin İstanbul, İzmir, Muğla ve Adana’da Büyükşehir adaylarını açıkladığına dair haberler yayınlanmaktadır. Bahse konu arkadaşlarımız her göreve layıktır lakin bizim böyle bir kararımız ve açıklamamız yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı. 

İSMAİL KONCUK KİMDİR?

24 Mayıs 1965 yılında Adana, Ceyhan'da doğmuştur.

İlk, orta ve lise öğrenim hayatı Ceyhan'da geçmiştir. Daha sonra Eskişehir Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümü’nden 1980 yılında mezun olmuştur.

Bu arada Atatürk Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda da İngilizce eğitimlerini almıştır.

Öğretmenliğe 1981 yılında Konya'nın Beyşehir İlçesi Doğanbey Beldesi’nde başlamıştır.

Daha sonra sırasyıal 1985 Yılında ise Adana'ya atanmıştır ve 1992 yılından 1996 yılına kadar Türk Eğitim-Sen Adana Şubesi Kurucular Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görevde bulunmuştur.
Ayrıca 1996 yılından 2005 yılına kadar Türk Eğitim-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanlığı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliğini üstlenmiştir.

2002 Yılında gerçekleştirilen Türk Eğitim-Sen 1. Olağan Merkez Genel Kurulu’nda Merkez Denetleme Kurulu üyeliğine getirildi.

2005 yılında yapılan 2. Olağan Merkez Genel Kurulu’nda Genel Sekreterliğe getirildi.

Daha sonra 2008 yılının Şubat ayında yapılan 3. Olağan Merkez Genel Kurulu’nda ise Genel Başkanlığa seçilmiştir.

2009 yılında ise takvimler 24-25 Ekim'i gösterirken Olağanüstü Merkez Genel Kurulu’nda ve 5-6 Şubat 2011 tarihinde yapılan 4. Olağan Merkez Genel Kurulu’nda da Genel Başkanlığa yeniden seçilerek adından sıkça söz ettirmiştir.

2008 Mart döneminde yapılan 3. Olağan Genel Kurulda Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreterlik görevine seçildi.

9- 10 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Kamu-Sen 4. Olağan Genel Kurulu’nda ve 12-13 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılan 5. Olağan Genel Kurulunda da Konfederasyon Genel Başkanı olmuştur.

Bunun haricinde 1-2 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türk Eğitim-Sen 5. Olağan Genel Kurulunda yeniden genel başkanlığa getirilmiştir.

Koncuk ayrıca evli olmakla beraber iki çocuk babasıdır.