İYİ Parti'nin kumpas şikâyetine takipsizlik çıktı

İYİ Parti'nin kumpas şikâyetine takipsizlik çıktı
Yargı, İYİ Parti’nin Mersin adayının başvuru belgesinin seçim kuruluna ulaştırılmamasında ‘suç’ bulamadı

31 Mart seçiminde, İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilen ancak adaylık belgelerinin süresinde seçim kuruluna ulaştırılmaması nedeniyle aday olamayan Burhanettin Kocamaz’ın suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı. Kocamaz’ın, savcılığın takipsizlik kararına yaptığı itiraz da mahkeme tarafından reddedildi.

İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenen, kentin önceki belediye başkanı Burhanettin Kocamaz, gerekli belgeleri partisinin il yönetimince zamanında il seçim kuruluna ulaştırılmadığı için seçime giremedi. Başlayan tartışmaların ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Kocamaz, dönemin il yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Genel merkez tarafından görevden alınan eski il başkanı Servet Koca, yardımcısı Orhan Galip, Akdeniz İlçe Başkanı Abdullah Batıyel ile ve MHP’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna hakkında “seçimde aday olmaya veya olmamaya zorlamak ile görevi kötüye kullanmak” iddiasıyla suç duyurusu yapılmıştı.