İzmir'de Elif mucizesini bu fotoğraf özetlemişti. İşte o fotoğrafın öyküsü

İzmir'de Elif mucizesini bu fotoğraf özetlemişti. İşte o fotoğrafın öyküsü
İBB İtfaiye Müdür Yardımcısı Ahmet Yavuz 3 yaşındaki Elif’in kurtarıldığı o anlattı. Yavuz yaşananları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

İşte o fotoğrafın öyküsü

Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği Bayraklı ilçesinde, depremin ardından geçen yaklaşık 65 saat sonra bir sevindirici haber daha geldi.

Enkaz altında kalan 3 yaşındaki Elif Perinçek, alkışlarla enkazdan çıkarıldı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Elif bebek, enkaz altından yaralı kurtarılan 106'ıncı kişi oldu.

CNN Türk’te yer alana habere göre, İBB İtfaiye Müdür Yardımcısı Ahmet Yavuz, İzmir depreminden 65 saat sonra canlı kurtarılan 3 yaşındaki Elif’in kurtarılışını anlatan İBB İtfaiye Müdür Yardımcısı Ahmet Yavuz, gözyaşlarına hakim olamadı.
"İnanın şu an konuşamıyorum. Üç gündür Elif için, diğer vatandaşlarımız için mücadele veriyoruz. Gözleri açık bir şekilde bulduk. Umarım yaşayacaktır, inşallah farklı bir şeyi yoktur.

Çıkarırken de arkadaşımızın parmağını sıktı. Gözleri açık, kolları oynuyordu. Rahat bir vaziyetteydi. O anı anlatamıyorum. Son enkazı kaldırana kadar hiçbir zaman umudumuzu kesmiyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın hepsi kahraman. Tüm ekipler kahraman. Biz de İstanbul İtfaiyesi olarak büyük mücadele verdik. Hepsine teşekkür ediyorum.

İnşallah enkaz altındaki tüm vatandaşlarımıza ulaşırız. Alkış öncesi arkadaşlarımız ses aldı, görüntü aldı. Belli aralıklarla biz dinleme yaparız ama hiçbir dinlemede Elif'in sesini tespit etmedik. Ama inanıyorduk Elif'in canlı çıkacağına. Son enkazı kaldırana kadar umudumuz tükenmedi. Devam ediyoruz. Elif'in gözlerinde tebessüm vardı. Yüzü, tebessümü görünce zaten arkadaşlarımız mutluluktan neredeyse koşacak hale geldiler. Çünkü Elif'i bulmuştuk. Aile çok üzgündü ama özellikle ben babasına da teşekkür ediyorum. Babası da bize her konuda yardımcı oldu, bize destek verdi. Umarız diğer kalan vatandaşlarımızı bu şekilde çıkarırız."