İYİ Parti’den orta ve lise çağındaki kız öğrenciler için sosyal proje

İYİ Parti’den orta ve lise çağındaki kız öğrenciler için sosyal proje
İzmir'de İYİ Partililerden kız öğrenciler için örnek bir proje geldi.

İsmail Aybars AKSOY - İZMİR / YENİÇAĞ

İYİ Parti Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi Gizem ALBAŞ tarafından Şubat ayında belediye meclisine sunulan “İlçe sınırları içerisindeki devlet okullarında okuyan orta ve lise çağındaki kız öğrencilere her ay ihtiyaçları olan ücretsiz hijyenik ped dağıtılması” ile ilgili önerge, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Adettendir üretiyoruz” sloganından yola çıkarak ped üretimi yapacağını duyurmasına rağmen 4 aydır gündeme alınmamakta ve komisyonlarda bekletilmektedir. 

Konuyla ilgili açıklama yapan önergenin sahibi İYİ Parti’li Belediye Meclis üyesi Gizem ALBAŞ, “Söz konusu projenin maksimum maliyetinin Mayıs 2022’de kabul edilen belediye ek bütçesinin binde 2’si (%0,02) kadar olduğunu, 1 Haziran 2022’de yapılan Belediye Meclis toplantısında durumu dile getiren sorusu üzerine bu projenin halen ilgili komisyonlarda incelemesinin sürdüğünün ve komisyon raporunun beklendiğinin öne sürülerek bu uygulamanın ancak gelecek yıl bütçeye dahil edilerek hayata geçirilebileceğinin mümkün olduğuyla ilgili cevap verildiğini” söyledi.
Yaptığı açıklamada, önerge tarihi olan 02 Şubat 2022 tarihinden ek bütçenin kabul edilmesine kadar 100 günü aşkın bir süre geçtiği halde bu projenin bir türlü hayata geçirilemediğini belirten Gizem ALBAŞ, “Hayat pahalılığı ve enflasyon maalesef komisyon raporu beklemiyor. Toplumun dar gelirli kesimlerine mensup gençlerin hijyenik ihtiyaçları da komisyon raporu beklemiyor. Samimi ve farkındalığı yüksek yönetimler bu ihtiyaçları karşılamaya yönelik değişim ve gelişim gösteriyor, kendilerini yeniliyorlar. 

Kaldı ki; ilgili mevzuata göre projenin hayata geçirilmesi en erken Ekim 2022 tarihinde mümkün olabilecektir. Bu da çok iyimser bir tahmindir.  Yöneticilerin samimiyet sınavında sınıfta kalmamasını diliyorum. İYİ Parti olarak halkımızın tüm sorun ve ihtiyaçlarını somut çözümlere ulaştırma yolunda ilkesel tavrımızı ve hassasiyetimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Engel ve zorluklar bizleri yolumuzdan çeviremeyecek. Bu ve benzeri konuları takip ve sonuçlandırma arzusu iktidarımızda dinamik, milletimizden ve haktan yana çözümler geliştirerek sorun ve ihtiyaçları ertelemeyip, ötelemeyip, kimin sorunudur diye sorgulamayıp, adil ve kalıcı çözümler üreteceğimizin de bir göstergesidir. Durumu tüm kamuoyunun dikkatine sunuyorum.” dedi.