Japonya savaş uçaklarını havalandırdı. Sebep: Rus ve Çin helikopterleri

Japonya savaş uçaklarını havalandırdı. Sebep: Rus ve Çin helikopterleri
Japonya Kabinesi Genel Sekreter Yardımcısı Yoshihiko Ishizaki, Rusya ve Çin’e ait savaş gemilerinden kalkan birer helikopterin uçuşu nedeniyle Japonya Hava Kuvvetleri’nin savaş uçaklarının havalandırıldığını açıkladı.

Tokyo’ya göre, helikopterlerin uçuşu Rusya ve Çin donanmasına ait birer geminin Tsugaru Boğazı’ndan geçmesinin ardından, Japonya’nın Sumisu Adası’ndan 50-100 kilometre uzaklıkta gerçekleştirildi. Daha sonra da Honshu Adaları’nın doğusuna beş adet gemi daha yaklaştı.

Ishizaki, “Dün, 21 Ekim’de gemiler İzu Yarımadası’ndaki Sumisu ve Torishima adaları arasından geçti. Daha sonra Sumisu Adası’nın 50-100 kilometre güney batısından gelen Rusya ve Çin’e ait iki geminin üzerinden birer helikopter havalandı” ifadelerini kullandı.

Helikopterlerin uçuşları nedeniyle Japonya ordusuna ait savaş uçakları havalandırıldı. Ishizaki, Tokyo’nun Japonya sınırları yakınlarındaki Rus ve Çin gemilerinin eylemlerini dikkatle takip ettiğini, gerekli tüm güvenlik önlemlerini aldığını ifade etti.

Rusya ve Çin 14-18 Ekim’de Japon Denizi’nde ortak tatbikat gerçekleştirmişti. Japonya Savunma Bakanlığı daha önce iki orduya ait gemilerin geçişinin tamamen uluslararası hukuk çerçevesinde gerçekleştiğini, hiçbir sınır ihlalinde bulunulmadığını bildirmişti.

İlgili Haberler