Jose Mourinho Tottenham ile anlaştı

Jose Mourinho Tottenham ile anlaştı
Premier Lig’de flaş bir gelişme yaşandı. Sezon başından bu yana aldığı kötü sonuçlarla büyük hayal kırıklığı yaratan Tottenham, Arjantinli teknik adam Mauricio Pochettino ile yollarını ayırdı. Londra ekibi, Pochettino'nun yerine Jose Mourinho'yu getirdi.

Premier Lig’de sezon başından bu yana hayal kırıklığı yaratan Tottenham’da flaş bir gelişme yaşandı. Londra ekibinde harika bir dönem geçiren ve geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’nde final oynama başarısı gösteren Teknik Direktör Mauricio Pochettino takımdan ayrıldı.

Tottenham'la 5 sezon geride bırakan Arjantinli teknik adam, bu sezon 17 resmi maçta 5 galibiyet, 7 beraberlik, 5 de mağlubiyet elde etti.

MOURINHO GELDİ

Tottenham Başkanı Daniel Levy, kararın hiç kolay alınmadığını belirtirken, yönetim Arjantinli teknik direktörün yerine hıza çok önemli bir ismi getirdi. son olarak Manchester United’ı çalıştıran Jose Mourinho, Tottenham’ın yeni teknik direktörü oldu. Kariyerinde Porto ve Inter ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan Portekizli teknik adam 2018 yılından bu yana takım çalıştırmıyordu.

Tottenham yaptığı açıklamada, “Teknik Direktör olarak Jose Mourinho ile 2022/23 sezonunun sonuna kadar sözleşme imzaladığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. 25 büyük kupa kazanan Jose dünyanın en başarılı menajerlerinden biri. Taktiksel cesareti ile tanınan Mourinho, FC Porto, Inter Milan, Chelsea, Real Madrid ve Manchester United’ı çalıştırdı. Dört ayrı ülkede yerel şampiyonluklar kazandı. (Portekiz, İngiltere, İtalya ve İspanya) Şampiyonlar Ligi’ni iki farklı kulüpte kazanan 3 teknik adamdan biri. (FC Porto 2004 ve Inter Milan 2010)” ifadelerini kullandı.

Söz konusu anlaşmayla ilgili konuşan Başkan Daniel Levy , “Futboldaki en başarılı menajerlerden birine sahip olduk. Büyük bir deneyimi var, takımlara ilham verebiliyor ve harika bir taktisyen. Çalıştığı her takımda ödüller kazandı. Soyunma odasına enerji ve inanç getireceğine inanıyoruz” derken  Jose Mourinho ise yeni göreviyle ilgili, “Büyük bir mirası ve tutkulu taraftarı olan bir kulübe geldiğim için çok heyecanlıyım. Hem kadrodaki hem de genç takımdaki kalite beni heyecanlandırıyor. Bu oyuncularla çalışma şansı beni çekti” diye konuştu.