Kadir Şeker davasında öldürülen Özgür Duran’ın avukatları açıklama yaptı

Kadir Şeker davasında öldürülen Özgür Duran’ın avukatları açıklama yaptı
Konya’da, Kadir Şeker'in parkta sevgilisi Ayşe D.'yi şiddet uyguladığı iddia edilen Özgür Duran'a müdahale etmek isterken, ölümüne neden olduğu olayla ilgili Duran'ın avukatları açıklama yayınladı.

Konya’da sevgilisini darp ettiği iddia edilen Özgür Duran’ı engellemek isterken ölümüne yol açan Kadir Şeker olayında, Duran’ın avukatları açıklama yayınladı. Duran’ın avukatları ortak yayınladığı açıklamada, “Ayşe D. ve görgü tanıklarının ifade tutanaklarına bakıldığında, şüphelinin müdahale ettiği olayın, maktul ile Ayşe D.'nin yüksek sesle tartışmasından ibaret olduğu açıktır” ifadelerini kullandı.

“ÖLÇÜSÜZ TEPKİLER VE YAKLAŞIMLAR…”

Özgür Duran ve ailesine yönelik açıklamaları üzüntüyle takip ettiklerini belirtilen açıklamada, “Bu sebeple işbu basın açıklamasını yapma zarureti hasıl olmuştur. Özellikle son yıllarda pek çok kadına şiddet ve dahi cinayet olayına üzülerek şahit olduk. Bu elim vakıalar sonucunda oluşan son derece haklı kamusal hassasiyete bizler de tüm birikim, katkı, samimiyet ve desteğimizle iştirak ettik. Ancak son süreçte maktul Özgür Duran ve Duran ailesine yönelik medya kanalıyla oluşan ölçüsüz tepki ve yaklaşımların, dava dosyasına yansıyan somut olgularla irtibatlandırılamayacak mahiyette olduğunu ortaya koymak, maddi gerçeği hukuka uygun şekilde ortaya çıkarmakla yükümlendirilen mesleki sorumluluğumuzun gereğidir” denildi.

“DAYAK VEYA CEBİR İZİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Açıklamada ayrıca, Ayşe D.'nin düzenlenen adli tıp raporunda dayak veya cebir izinin söz konusu olmadığı belirtilerek, "Ayşe D. ve görgü tanıklarının ifade tutanaklarına bakıldığında, şüphelinin müdahale ettiği olayın, maktul ile Ayşe D.'nin yüksek sesle tartışmasından ibaret olduğu açıktır'' denildi.

Halkın kadına şiddet konusundaki duyarlılığını içtenlikle benimsediklerini ifade eden avukatlar, yazılı açıklamasını şöyle tamamladı:

''Vatandaşlarımızın kadına şiddet konusundaki duyarlılığını anlıyor ve biz de bu yaklaşımı içtenlikle benimsiyoruz. Ancak söz konusu olay itibarıyla orantılılık, ölçülülük ve gereklilik anlamında ölümcül güç kullanımını gerektirir mahiyette ne şüphelinin kendisi lehine ne de üçüncü kişi lehine bir savunma ihtiyacının doğmadığını vurguluyoruz”

İlgili Haberler