Kadir Şeker’in kurtardığı Ayşe D.: Özgür Duran beni dövmüyordu

Kadir Şeker’in kurtardığı Ayşe D.: Özgür Duran beni dövmüyordu
Sevgili tarafından şiddet gören ve Kadir Şeker tarafından kurtarılan Ayşe D. olay gecesini anlattı. Sevgilisi Özgür Duran için üç çocuğunu bıraktığını söyleyen Ayşe D., sevgilisini çok sevdiğini belirterek, “Çok güzel günlerimiz oldu. 19 suç kaydı olması, bir insanı kötü yapmaz" dedi.

Konya’da sevgilisi Ayşe D.’ye şiddet uyguladığını görüp engel olmak isteyen Kadir Şeker, yaşanan arbede sonucu Özgür Duran’ı kalbinden bıçaklayarak ölümüne neden olmuştu. Sevgilisi tarafından şiddet gören Ayşe D. ifadesini değiştirdi. Ayşe D. olayın yaşandığı esnada sevgili Özgür Duran’la birlikte tartıştıklarını ve ortada herhangi bir dayak olayı olmadığını belirtti. Sevgilisi Özgür Duran’ın kendisini dövmediğini belirten Ayşe D. sevgilisini savundu. Sevgilisinin kimseye zarar vermediğini ifade eden Ayşe D., ”19 suç kaydı olması, bir insanı kötü yapmaz. Ne yaptıysa uyuşturucu yüzünden yaptı. Ama ben elimden geleni yapıp onu bu durumdan kurtardım” dedi.

“ÖZGÜR İÇİN ÜÇ ÇOCUĞUMU BIRAKTIM”

Sevgili Özgür Duran’ı çok sevdiğini ve kendisi için üç çocuğunu bıraktığını ifade eden Ayşe D., “"Ben Özgür'le severek birlikte oldum. Onun için üç çocuğumu bıraktım. Bir süre Eskişehir'de yaşadık. Dört ay önce Konya'ya geldik. Olay günü Özgür alkollüydü. Evde kavga ettik. Evden çıkıp parka gittim. Tek başıma ağlıyordum. Özgür’e ‘Aramızdaki sorunu konuşup, halledelim’ dedim. Özgür yanıma geldi. Bağrışmaya başladık. Özgür kameriyeyi yumrukluyordu. O sıra yanımıza ismini sonradan öğrendiğim Kadir geldi. Muhtemelen bizim kavga ettiğimizi düşündü. Özgür'e 'Neden bayanı rahatsız ediyorsun?’ dedi. Özgür de 'Biz birlikteyiz' diye yanıt verdi. ‘Nikahlı karın mı?’ diye sordu. Ben de ‘Evet ablacım, o benim eşim sen git’ dedim. Kadir'in elinde siyah renkli bıçak vardı. Elindeki bıçakla yanımıza geldi” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavlarına hazırlanan Kadir Şeker, 5 Şubat Çarşamba günü tramvaydan inip evine giderken Özgür Duran'ın Ayşe D.'ye şiddet uyguladığını görmüştü. Duran'a engel olmak istedi. Ancak çıkan arbedede Kadir'in cebinden çıkardığı bıçak Duran'ın kalbine saplamıştı.

Özgür Duran hayatını kaybederken Kadir Şeker 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı. Şeker'in avukatı, tutukluluk kararına bir üst mahkeme olan 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz etmişti. Öte yandan Şeker'in olayda kullandığı bıçak, inceleme altına alınmıştı.