Tüm kredilere kaç puanlık indirim gelecek?

Tüm kredilere kaç puanlık indirim gelecek?
Kamu bankaları faiz indirimine gidiyor. Bu indirimin en az iki puan olması bekleniyor.

Merkez Bankası’nın son 2 ayda 300 baz puan indirmesine rağmen bankaların kredi faizlerini düşürmemesi dikkat çekiyor. Ancak üç kamu bankasının yarından itibaren en az iki puanlık kredi faiz indirimine gideceği belirtiliyor.

Bankacılık kulislerindeki iddialara göre, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası yarından itibaren başta konut kredisi olmak üzere tüm kredi ürünlerinde 2 puanlık faiz indirimine gidecek. Kamu bankalarından yarın ayrı ayrı açıklama yapması bekleniyor.

öte yandan bazı özel bankaların bireysel kredilerde faiz oranlarını tam tersi 1’er puanlık bir artış içinde oldukları öne sürüldü.  Bankalar konut kredisi konusunda istekli değiller. Ancak kamu bankalarının kredi faizinde yapacakları düşüş sonrası rekabet açısından indirim yapmak zorunda kalacakları da öne sünülüyor.

Piyasada en düşük konut kredisi oranı 1.37 ile kamu bankalarında bulunuyor. Ancak kamu bankaları son bir aydır konut kredisi konusunda iştahsız davranıyorlar. Özel bankalar ise konut kredisini geçen ay 1.40’a çekmişti. PARA MEDYA

İlgili Haberler