Kanser nedeniyle memesini kaybeden kadınlara müjde

Kanser nedeniyle memesini kaybeden kadınlara müjde
Silikon meme devrinde son gelinmesi ‘kanser nedeniyle memesini kaybeden kadınlara müjde’ olarak değerlendirildi. Artık silikon meme devrinin yerini implant memenin alacağı bildirildi.

Webtekno’nun haberine göre; Tüm dünyada birçok insana meme kanseri teşhisi konuluyor. Meme kanseri olanlara çözüm olarak memeleri alınırken, kadınlar bu sürecin ardından silikon meme taktırabiliyor. Kadınlar bu işlemi çok da isteyerek yapmasalar da kendilerini daha iyi hissetmek için yaptırabiliyorlar. İşte, Lattice Medical ve Healshape gibi girişimler ile silikon meme devri artık sona eriyor. Memelerini aldıran kadınların, artık silikon takmalarına gerek kalmadan neredeyse acısız bir yöntemle vücutları doğal meme üretebilecek.

KAYBEDİLEN MEME SİLİKONA GEREK KALMADAN GERİ KAZANILACAK!

Lattice Medical ve Healshape adlı girişimler, silikona alternatif bir çözüm üretti. Üç boyutlu yazıcıya basılı ve yeni meme dokusu oluşturabilen implantlar geliştirdi. Bu implantlar, vücuda yerleştirildikten belirli bir süre sonra vücuda herhangi bir zarar vermeden kendi kendine yok oluyor ve bu süreçte bireyde yeni meme dokusu oluşuyor. İmplant sayesinde uzun süreli ameliyat gibi engeller de ortadan kaldırılıyor.

İLK İNSANLI ÇALIŞMA 11 TEMMUZ''DA!

Yeni yöntemle ilk insanlı çalışma Lattice Medical tarafından 11 Temmuz’da gerçekleştirilecek. İmplant, gönüllü bir bireye yerleştirilecek. İki yıl içinde de implantın klinik çalışmalarının başlaması planlanıyor. Bahsi geçen iki şirket de implant yöntemini kullanacak olsa da, bunu nasıl sağladıkları birbirinden ayrışıyor.

18 AY SONRA İMPLANT YOK OLUYOR!

Healshape girişimi, üç boyutlu yazıcıyla hidrojel kullanılarak basılmış yumuşak bir implant benimsiyor. Bu implant, daha sonrasında bireyin vücudundaki yağ ile kaplanıyor. İmplant, 6 ila 9 ay sonunda bireyin vücudunda yok oluyor. Lattice Medical ise biyolojik olarak yok olabilen biyopolimer kullanılarak basılmış kafes şeklinde bir implanta başvuruyor. Bu kafesin içine doku parçası konuyor ve doku, kafes içinde yağ dokusuyla büyüyor. İmplant, 18 ay sonunda vücuttan yok oluyor.

İlgili Haberler