Kar İstanbul’un ardından Ankara’yı kuşatacak. Hızla ilerleyip saracak. Kar yağışı gün gün belli oldu!

Kar İstanbul’un ardından Ankara’yı kuşatacak. Hızla ilerleyip saracak. Kar yağışı gün gün belli oldu!
Hava sıcaklıklarının bir anda düşmesiyle birlikte ülke genelinde kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, İstanbul’un ardından kar yağışı Ankara’yı etkisi altına alacak. Başkentte, kar yağışı Pazartesi günü etkisini artıracak. Salı öğle saatleri ile çarşamba sabah saatleri arasında da aralıklarla hafif kar yağışı geçişleri görüleceği tahmin ediliyor.

Kar İstanbul’un ardından Ankara’yı kuşatacak. Hızla ilerleyip saracak. Kar yağışı gün gün belli oldu!

Kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Ülke genelinde kar yağışı etkisini artırmaya devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’un ardından Ankara’ya da kar uyarısında bulundu.

SICAKLIK SIFIRIN ALTINA İNECEK!

Şehir merkezinde yarın en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 1, en yüksek 1, salı günü en düşük sıfırın altında 5, en yüksek sıfırın altında 2, çarşamba en düşük sıfırın altında 7, en yüksek sıfırın altında 3, perşembe en düşük sıfırın altında 16, en yüksek sıfırın altında 6, cuma günü en düşük sıfırın altında 9, en yüksek 0 dereceler civarında, çevre ilçelerde ise yer yer daha da düşük seyretmesi bekleniyor.

 

ANKARA’DA KUVVETLİ KAR YAĞIİI VE BUZLANMAYA DİKKAT!

Meteoroloji’den yapılan açıklamada şu uyarılara yer verildi:

“Ankara’da 15.02.2021 Pazartesi sabah ilk saatlerde başlayacak kar yağışının kuzey ve doğu çevrelerinde daha etkili olmak üzere 16.02.2021 Salı günü öğle saatlerine kadar il genelinde aralıklarla kuvvetli (8-20 cm) olması bekleniyor. Salı günü öğle saatleri ile Çarşamba günü sabah saatleri arasında da aralıklarla hafif kar yağışı geçişleri görüleceği tahmin ediliyor.

Şehir merkezinde en düşük/en yüksek hava sıcaklığının Pazartesi günü -1/1, Salı günü -5/-2, Çarşamba günü -7/-3, Perşembe günü -16/-6, Cuma günü -9/0 dereceler civarında, çevre ilçelerde yer yer daha da düşük seyretmesi bekleniyor.

Pazartesi ve Salı günü zaman zaman tipi şeklinde yağması beklenen kar yağışları ile hafta süresince etkili olması beklenen kuvvetli buzlanma ve don olayı nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”