Karamollaoğlu'dan AKP'ye 'Apolet' tepkisi

Karamollaoğlu'dan AKP'ye 'Apolet' tepkisi
Cumhurbaşkanı adayı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, İnce ve Erdoğan arasında yaşanan apolet tartışmasına ilişkin açıklamada bulundu. Karamollaoğlu, "AK Parti, devletle kendisini özdeşleştirmek yoluna girdi" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan 'apolet' tartışmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Malatya’da Erdoğan’ın iftarına katılan 2. Ordu Komutanı İsmail Metin’in  alkış tutmasını eleştiren Muharrem İnce’nin "Bir general öyle bir şey yapamaz. Onun apoletlerini sökeceğim" sözlerine ilişkin açıklamada bulunan Karamollaoğlu, "AK Parti devletle kendisini özdeşleştirmek yoluna girdi. Yani siz AK Parti’ye bir şey söylerseniz devlete karşı söylemiş oluyorsunuz. Devletle ilgili bir şey söylerseniz, AK Parti’ye bir şey söylemiş oluyorsunuz. Bu mantık yanlış."

T24'ten Hülya Karabağlı'nın haberine göre, Karamollaoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"AK Parti, devletle kendisini özdeşleştirmek yoluna girdi. Yani siz AK Parti’ye bir şey söylerseniz devlete karşı söylemiş oluyorsunuz. Devletle ilgili bir şey söylerseniz, AK Parti’ye bir şey söylemiş oluyorsunuz. Bu mantık yanlış. Bu mantık Türkiye’yi kutuplaşmaya götürür askerin ne kendisi  siyasetin içine girmesi icap eder ne de alet edilmesi icap eder. Ben şimdi bu konuyu elbette doğru bulmam. Şu anda  siyasetin  A’sını ağzına alan sivil insanları eğer bir makamdaysa hemen alaşağı ediyorlar. Bu AK Parti’nin getirdiği bir ortamdır. Biz bunu benimseyemeyiz. Üzüldüm. Bunu çok ağır sert ifadeler kullanmak istemem ama hakikaten üzüldüm."

İlgili Haberler