Karamollaoğlu’ndan ABD’nin kararlarına sert tepki

Karamollaoğlu’ndan ABD’nin kararlarına sert tepki
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD Temsilciler Meclisi’nin sözde Ermeni soykırımı iddialarını tanıyan kararlarına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD Temsilciler Meclisi’nin sözde Ermeni soykırımı iddialarını tanıyan kararına sert tepki gösterdi.

Karamollaoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Soykırımı bir devlet politikası haline getiren ve dünyanın her yerinde masumların kanını akıtan ABD'nin Temsilciler Meclisi'nin, Ermeni soykırımı iddialarını tanıyan karar tasarısını kabul etmesini haksız hatta son derece gülünç buluyor, bu kararı şiddetle kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

“ABD MİLYONLARCA AFRİKALIYI KÖLELEŞTİRMİŞTİR”

ABD Temsilciler Meclisi’nin skandal kararlarına sert tepki gösteren Karamollaoğlu, “ABD bu katliamlarla da yetinmemiş milyonlarca Afrikalıyı köleleştirmiştir. Bugün bile ABD'de Afrika kökenli insanlar ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmekte hatta ara ara polis tarafından hunharca katledilmektedir.” dedi.

ABD'nin Amerika yerlilerine uyguladığı soykırımın dünya tarihine vesikalarla geçmiş kara bir leke olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Kızılderililere uygulanan soykırım yıllar boyu sürdürülen kanlı bir eylem silsilesidir.” değerlendirmesinde bulundu.