Kartal mı uçacak? Fırtına mı esecek?

İlk yarının sondan ikinci maçında, hafta sonunda karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş ile Trabzonspor arasındaki mücadelede kazanan takım, ilk yarı için soyunma odasına giderken moral kazanmış olacak!

Bu durumda, 15 maçta 25'er puan toplayan Kara Kartallar ile Fırtına'nın berabere kalması her ikisinin de üzülmemesine neden olacaktır. Bu da demektir ki, kaybeden çok üzülecek, galip gelen ise çok sevinecektir.

Söz konusu Trabzonspor ile Beşiktaş olduğunda her iki takımın geride kalan maçlarda ortaya koydukları şöyle bir gerçek var: İçeride ve dışarıdaki maçlarında futbolda mevcut olan 3 sonuçta (galibiyet-mağlubiyet-beraberlik) yaşanmıştır. Yani benim Trabzonspor için sürekli iddia ettiğim, "İçeride veya dışarıda fark etmez, 3 sonucun gerçekleşme oranı da yüzde 33'tür." Geri kalan yüzde 1 ise, o maçtaki bireysel performansını yükseltebilenlere kalmıştır.

***

"Hiç maçın oynanmadan kazanılmayacağı" gerçeği ortada ve de "topun da yuvarlak olduğu" bilindiğine göre, bugün 15 maçlık görüntü ve kağıt üzerindeki gerçeklerden bir değerlendirme yapacak olur isek, eski fırtınasına doğru bir yükseliş gösteren Trabzonspor'un, dalında durgun bir görüntü veren Beşiktaş karşısında son haftaya rakibinin 3 puan önünde girme ihtimali daha fazladır.

Sosa, Yusuf, Abdulkadir, Önazi ve Rodellega gibi yıldızların yükselen performansı, kalede genç Uğurcan ile önündeki Hüseyin'in giderek artan kendine güvenlerine, görev yerleri savunmanın sağ ve sol kanadı değil de, hücumdaymışçasına oynayan Pereria ile Novak'ın da katkı yaptıkları bir maçın, rakibi ne yaparsa yapsın kazanan Trabzonspor olur. Beşiktaş'ın ise yıldızlarının yokluğunda sadece Quaresma'nın varlığı ile Trabzonspor karşısında neler yapabileceği olumsuzluk adına bir tablo sergilemektedir.

***

Ancak, tüm bunlara rağmen Trabzonspor ile Beşiktaş arasındaki maç, futbolda mevcut her 3 sonucun gerçekleşme oranının yüzde 33 ihtimaline tekabül ettiği gerçeğini ortadan kaldırmaz. Galibiyet adına geri kalan yüzde 1'lik bir üstünlük ise maçtan önce yapılacak bir değerlendirme için Trabzonspor'dan yana gözükmektedir. Bakıp göreceğiz! Fırtına mı esecek? Yoksa Kartal mı uçacak?

Yazarın Diğer Yazıları