Kastamonu'da iki köprü çöktü. Vatandaşlara ''dükkan açmayın, üst katlara çıkın uyarısı'' yapılıyor

Kastamonu'da iki köprü çöktü. Vatandaşlara ''dükkan açmayın, üst katlara çıkın uyarısı'' yapılıyor
AFAD ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu’da sabah saatlerinde çay ve dereler taştı, iki köprünün çöktüğü aktarıldı. İnebolu ilçe merkezinden geçen çayın taşma noktasına gelmesinden ötürü iş yerlerinin açılmaması ve giriş ile birinci katta oturan vatandaşlarında üst katlara çıkması uyarısı yapıldı.

Meteoroloji ve AFAD''ın uyardığı Kastamonu ve Bartın''da dereler taştı, köprüler yıkıldı. 

DHA''nın haberine göre, Kastamonu''da etkili olan sağanak sonrası çöken yol ile yıkılan köprüler için çalışma başlatıldı. Sağanağın aralıklarla devam ettiği bölgede, ekipler de sürücüleri geri dönmeleri yönünde uyardı.

2021''DEKİ SELDE YIKILAN KÖPRÜNÜN YERİNE YAPILAN YOL DA ÇÖKTÜ

Kastamonu-Cide kara yolunun 68''inci kilometresindeki Sada Çayı, sağanak nedeniyle taştı. 2021''de yaşanan sel felaketinde hasar gören köprünün yerine yapılan yol da taşma sonucu çöktü. Kesmekayrak köprülerinin yıkılması sonrasında da Cide ve Şenpazar ilçelerinin Kastamonu ile olan bağlantısı kesildi. Daha sonra Karayolları ekiplerince açılan servis yolu sayesinde Kastamonu ile 2 ilçeye ulaşım sağlandı.

İnebolu’da Söke Çayının taşma riskine karşı alınan tedbirleri yerinde incelemeyen İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, “İki gündür Meteoroloji ve AFAD tarafından gerekli uyarılar yapıldı. Bu çerçevede ilçemizde yapılan uyarılarla birlikte şiddetli yağışlarda devam etmektedir. Yağışlarla birlikte ilçemizden geçen çayın su seviyesinin yükseldiğini görüyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımızı sık sık olumsuz durumlara karşı uyarıyoruz. Vatandaşlarımız dikkatli olsunlar, dere kenarında bulunan araçların kesinlikle kaldırılması, alt katta oturan vatandaşların özellikle dere kenarında alt katta oturan vatandaşlarında üst katlara çıkmaları, ikinci bir uyarıya kadar işyerlerinin de kesinlikle açılmamasını halkımızdan istirham ediyorum. Tedbirli bir şekilde panik yapmadan tedbirlerimizi alalım. İnşallah bu sınavımızı da kayıpsız başarılı bir şekilde geçireceğiz. En az riskle atlatacağız. Vatandaşlarımızın her türlü olumsuz durumlara karşı dikkatli olmalarını rica ediyorum” dedi.

BARTIN''DA 6 EV İÇİN TAHLİYE KARARI

Bartın''da ise kent merkezi ile ilçelerde sabah saatlerinde sağanak etkili oldu. Sağanak nedeniyle Potbaşı ve Muratbey köylerindeki dereler taştı. 

Derelerin taşması ile Bartın-Karabük yolu su altında kaldı. Kara yolunda trafik kontrollü sağlanırken, köylerdeki bazı evler ile tarım arazilerini su bastı.

Epçiler köyünde de yoğun yağış nedeniyle dere taştı. Köye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri gönderildi, inceleme yapıldı. 

Dere kenarındaki 6 ev için tahliye kararı verildi. Kumluca ve Hasankadı beldelerinde de sağanak yağış etkili oldu. Derelerdeki su seviyesi yükselerek, risk oluşturmaya başladı. 

Bartın Valiliği ile ilçe belediyeler sel ve su baskınlarına karşı uyarırken, bölgede yağış sürüyor.

UYARILAR

Meteoroloji, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop için kırmızı, Sakarya, Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Çorum, Amasya, Tokat ve Samsun için turuncu, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Ankara, Sivas ve Ordu için ise sarı uyarıda bulundu.

(Kaynak: İHA, DHA)

 

İlgili Haberler