Katar Büyükelçisi'nden şok açıklama: Mutlu değiliz

Katar Büyükelçisi'nden şok açıklama: Mutlu değiliz
Türkiye’de Katar ile yapılan anlaşmalar ve satışlar nedeniyle bitmek bilmeyen “Katar” tartışmasına Katar Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi’den yorum geldi. Al Şafi “Mutlu değiliz” dedi.

Hürriyet’ten Deniz Gürel’in haberine göre, Katar Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi, "Şüphesiz ki yatırımlarımızı siyasallaştırmaktan ve dayanamayacakları anlamlar empoze etmekten ve bunları başka amaçlarla kullanmaktan mutlu değiliz." dedi.
Büyükelçi Al Şafi, Tank- Palet Fabrikası iddiaları, Türkiye’ye yönelik yatırımlar, Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk hissesinin satın alınması, muhalefetin Katar’la Türkiye arasındaki ilişkiye dönük eleştirilerine yanıt verdi. Kanal İstanbul ve "hediye uçak" tartışmalarına girmek istemeyen Büyükelçi Salim Mübarek Al Şafi, şöyle konuştu:

"Söz konusu Katar Devleti olduğunda neden konu hıyanet eğilimine kadar gitmektedir?
Şüphesiz ki yatırımlarımızı siyasallaştırmaktan ve dayanamayacakları anlamlar empoze etmekten ve bunları başka amaçlarla kullanmaktan mutlu değiliz.
Eğer bazılarının bu yatırımların şeffaflığı ile ilgili soruları varsa, bu konuyu yetkili makamlarla görüşerek sorgulamaları, soru ve endişelerini izah etmeli ve gelişigüzel suçlamalar yerine cevap almaları gerekir.
Katar Devleti, Türkiye’nin iç politikasına dahil edilmemeli ve bazıları tarafından alet edilmemelidir.  Bu durum gözlere kül serpmekten başka bir şeye benzemez ve hiçbir tarafa hizmet etmez.
Ancak bu yatırımları özellikle Türkiye’de yaptığımızda temel amaç Türk ekonomisine destek olmaktır. Ticari açıdan bakıldığında ise geçen yıl borsadan elde edilen karlar göz önüne alındığında bu yatırım şüphesiz kârlı bir yatırımdır.
Herkesin görüşüne saygımla birlikte, ben bu eleştirilerin objektiflikten ve mantıktan yoksun olduğunu görüyorum. Katar’ın tüm dünyada yatırımları vardır."

 

İlgili Haberler