Katil lakaplı suç makinesi bilim insanlarının elinden kaçtı: Her yerde aranıyor

Katil lakaplı suç makinesi bilim insanlarının elinden kaçtı: Her yerde aranıyor
Amerika'da katil eşek arılarını yok etmek için arının vücuduna takip cihazı yerleştiren bilim insanları, arının takibini kaybetti. Kaçan 'katil lakaplı' arı her yerde aranırken, arı saldırısı nedeniyle ülkede her yıl ortalama en az 62 kişinin öldüğü biliniyor.

Amerika'nın Washington kentinde araştırmacılar, yuvasını bulup yok etme umuduyla GPS cihazı taktıkları ikinci bir Asya "katil eşekarısının" daha izini kaybetti.

Washington Eyaleti Tarım Bakanlığı'ndaki (WSDA) bilim insanları geçen hafta canlı bir eşek arısı yakalamış ve vücuduna takip cihazı bağlamak için diş ipi kullanmıştı.

Eşekarısını doğaya salmalarının ardından izini takip edebiliyorlardı ve iz sürücünün "oldukça iyi" çalıştığı söyleniyordu.

Fakat daha sonra, arının yoğun bir ormanlık alana uçup radarlarından çıkmasının ardından araştırmacılar böcekle irtibatlarını kaybetti.

WSDA'nın idari böcekbilimcisi Sven Spichiger "Uçuşun ilk yönünü anladık. Ama bu arı çok daha enerjikti" dedi. 

Tarım Bakanlığı, geçen yıl ABD'nin Kanada sınırı yakınlarında ilk kez görülmelerinin ardından bu yıl eyalette, Kuzey Amerika'ya özgü olmayan toplam 18 adet Asya dev eşekarısına rastlandığını söyledi.

Birkaç hafta içinde ikinci kez, böceklerden biri araştırmacılardan paçayı kurtardı.

Yetkililer, bu ay yuvasına kadar takip edebilmek için canlı bir eşekarısına daha radyo vericisi yapıştırmaya çalıştıklarını ama yapıştırıcının yeterince hızlı kurumadığı bildirmişti.

Kaynak: İndependent Türkçe- Associated Press