Kelebek yazarı Orkun Ün, 'Sen Affetsen' tartışmasına son noktayı koydu: Ebru Yaşar tüm kriterleri eksiksiz yerine getirmiş

Kelebek yazarı Orkun Ün, 'Sen Affetsen' tartışmasına son noktayı koydu: Ebru Yaşar tüm kriterleri eksiksiz yerine getirmiş
Sahnelerin ve ekranların sevilen ismi Ebru Yaşar, 10 yıl önce seslendirdiği 'Sen Affetsen' şarkısını 'Bergen’e Saygı' albümünde Gülşen’in yeniden yorumlamasını, "Kıyas kabul etmiyorum" sözleriyle değerlendirmişti. Hürriyet yazarı Orkun Ün de tartışmaya noktayı koydu.

Türkiye''nin en sevilen sanatçılarından Ebru Yaşar, kısa sürede büyük beğeni toplayan ''Gel de Sevme'' şarkısını, reklam yüzü olduğu Royal Halı için uyarladı.

İlk kez bir markanın reklam yüzü olan Ebru Yaşar''ın hem Gel de Sevme şarkısının Royal Halı''ya uyarlanmış hali, hem de ünlü sanatçının kamera önündeki performansı büyük beğeni topladı.

''KIYAS KABUL ETMİYORUM''

Bergen filmiyle eş zamanlı olarak piyasa çıkan ''Bergen''e Saygı'' albümünde, ''Sen Affetsen'' şarkısını Gülşen seslendirdi. Ebru Yaşar, kendisinin 10 yıl önce yorumladını söyleyerek, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Güzel, fena değil, kendince yorumlamış. Ben özel bir şey söyleyemem. O şarkıyı okuyalı on sene oldu. Beni şarkıyı keşfettim, albümde söyledim. Bu şarkıyı yapımcılar yeni keşeffetti. Ben orada kıyas kabul etmiyorum. Şarkılar konusunda her zaman öncü olduğumu söylüyorum”

''SEN AFFETSEN'' TARTIŞMASI SON BULDU

Hürriyet Kelebek yazarı Orkun Ün, ''Sen Affetsen'' şarkısıyla ilgili, en iyi yorumlayanlar listesi yaptı. Orkun Ün yaptığı listede, Bergen''den sonra efsane şarkıyı en iyi yorumlayanın Ebru Yaşar olduğunu yazdı.

Ünlü sanatçı Ebru Yaşar''ın performansını ön plana çıkaran Orkun Ün, yazısında şu ifadeleri kullandı:

O ŞARKIYI EN İYİ KİM SÖYLEDİ...

"Günlerdir “Sen Affetsen Ben Affetmem” polemiği var. Bergen’in filmi yarın vizyona girince o polemik artarak devam edecek.

Şarkıyı kim daha iyi söyledi, kim söylese daha iyi olurdu, kim hiç söylememeliydi gibi tartışmaları daha duymaya devam edeceğiz.

Baştan söylemek lazım, şarkı zor. Kriterleri var.

Öyle herkesin söyleyebileceği bir tarzda değil yani. Bugüne kadar da birçok sanatçı şarkıyı söylemiş ve bana göre şarkıya damga vuranlar hep kadınlar olmuş.

Dinledim, sordum, not aldım ve...

“Sen Affetsen Ben Affetmem” ilk 10’u hazırladım.

1- Bergen:
Tartışmasız şarkının en çok yakıştığı isim Bergen. Çıtayı arşa çıkarmış.
2- Ebru Yaşar:
Arabesk şarkıları çok iyi söylüyor Ebru Yaşar. Şarkıyı yıllar önce seslendirmiş ve zor olan o tüm kriterleri eksiksiz yerine getirmiş.
3- Aleyna Tilki:
Taksim Trio ile beraber çektikleri bir YouTube videosunda çıktı Aleyna karşıma. Kendi tarzında ama arabeskten de kopmayarak iyi bir iş çıkarmış.
4- Müslüm Gürses:
Müslüm Baba hayranları “Biz neden 4’üncü sıradayız” diyebilirler. Ama kadınların performanslarından sonra ilk sırada geliyor aslında.
5- Ümit Yaşar:
Arabesk müziğin yıkılmayan kalesi Ümit Yaşar. Kendinden geçercesine, hayran bırakırcasına söylüyor “Sen Affetsen Ben Affetmem”i.
6- Emrah:
Çoğumuz ilk Emrah’tan dinledik belki de şarkıyı. O yüzden yeri başkadır.
7- Ceylan:
Sesi uyuyor böyle şarkılara Ceylan’ın. Sevdim ben.
8- Gülşen:
Şarkı piyasaya çıktı ve çıktığı gibi de geri çekildi. Orada neler oldu anlamadık ama ben şarkıyı dinledim. Başka bir tarz yaratmak istemiş Gülşen. “Ben şarkıya değil, şarkı bana uysun” demiş.
9- Mehtap:
O çok ısrar ediyor, “En iyi ben söylüyorum” diyor. Ama bıraksın da bunu dinleyiciler söylesin. Evet, şarkının hakkını veriyor ama çok da mest etmiyor.
10- Işın Karaca:
Sesine, yeteneğine diyecek sözümüz yok Işın’ın ama bu şarkıyı biraz hareketli okumuş."

İşte Ebru Yaşar''ın çok konuşulan Royal Halı reklamı:

İlgili Haberler