Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Sözcü gazetesi kararına tepki

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Sözcü gazetesi kararına tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesine yönelik davada Emin Çölaşan ve Necati Doğru'ya 3 yıl 6 ay ceza verilmesine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Sözcü gazetesi kararına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Emin Çölaşan ve Necati Doğru, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve gazetenin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın “FETÖ'ye yardım” iddiasıyla açılan davanın kararına tepki gösterdi.

Sözcü Gazetesi'ne  verilen cezaları değerlendiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Bu beyazı siyah gösterme kararıdır. Bu kadar açık. Siyasi otoritenin talimatı ile verilmiş karardır. Sözcü gazetesinin Türkiye'yi aydınlatmasına doğruları söylemesine tahammül edemiyorlar. Baskı kuruyorlar" dedi

"AYNI KARARLILIĞIYLA DEVAM EDECEKLER"

Gazetecilerin aynı mücadele ve aynı kararlılıkla devam edeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Ne yaparlarsa yapsın bu gazetecilerin zaten geçmişine baktığınızda siyasal baskılarla karşılaştılar, bazen görevlerinden atıldılar ne olursa olsun bunlar kararlı bir şekilde yollarına devam ettiler. Aynı mücadeleyi aynı kararlılığıyla yine devam edecekler. Beni üzen nedir biliyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti devletinde adaletin olmadığı, demokrasinin olmadığını bu kararla biz bütün dünyaya duyurmuş olduk" ifadelerini kullandı.

"YALAN ÜZERİNE İDDİANE Mİ OLUR?"

Erdoğan ve çevresinin kaybetme sürecine girdiğini kaydeden Kılıçdarığlu, "Hangi ülke diyecek ki bu karar doğrudur, hangi vicdan diyecek ki bu karar doğrudur, hangi adalet kurumu diyecek ki bu karar doğrudur. Medyadan korktuğunuz andan itibaren gerçekleri yazdığı için kaybetmeye başlarsınız. Kaybetme sürecine girmişsinizdir demektir. Erdoğan ve çevresi bu sürecin içerisine girmiştir. Baskı ile mahkemeleri, hakimleri elde ederek, hakimlere talimat vererek şuna şu kadar ceza verin, şunu tahliye edin, yurtdışı yasağını kaldırın talimat vererek siz bir ülkede adalet sağlayamazsınız, demokrasiyi getiremezsiniz. Türkiye’nin geldiği nokta maalesef budur. İddianame çürütüldü deniliyor davada ortada iddianame denilen iddianame yok zaten. Neyin iddianamesi. Yalan üzerine iddianame mi olur. Neyin iddianamesi" diye konuştu. 

 

İlgili Haberler