Süryani mezarlığına saldırı. Kemikler dışarı atıldı

Süryani mezarlığına saldırı. Kemikler dışarı atıldı
Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Yemişli Mahallesi’nde Süryanilere ait en az 1000 yıllık mezarlarına saldırı düzenlendi.

Süryanilerin Mardin, Yemişli''de bulunan Mor Fetrus ve Mor Favlus Şapeli’nde bulunan mezarları tahrip edildi.

Yeni Yaşam gazetesinde yer alan habere göre, Süryani kilise takvimine göre 29 Haziran’da Mor Favlus ve Mor Fetrus anma gününde Mor Fetrus ve Mor Favlus Şapeli’nde bulunan mezarlığa giden Süryaniler, mezarların tahrip edildiğini, kemiklerin ise dışarıya atıldığını fark etti.

Saldırının ne zaman gerçekleştiğini bilmeyen, ancak anma gününde fark eden mahalle sakinleri şunları anlattı:

“Mor Fetrus ve Mor Favlus anma gününde kadislerin mezarlarına mum yakmak ve dualar okumak için girdiğimizde barbarca mezarların harabe edilip ve Aziz ölülerin kemiklerinin dışarıya atıldığını görünce çok üzüldük. Ölülerimizi kabirde bile rahat bırakmıyorlar. Yapılan bu vahşi davranış dinimize ve kültürümüze büyük bir hakarettir. Barbarca yapılan bu hareketi kınıyoruz.”

Mezarların tahrip edildiğini gören mahalle sakinleri ardından olayı jandarmaya haber vermiş ve olayla ilgili zabıt tutulmuş. Yaşanan bu olayın faili meçhul kalmasını istemeyen ve mezarlara saldıranların biran önce bulunması isteyen mahalle sakini Süryaniler, mezarlık ve Şapel ile ilgili de şu bilgiyi paylaştı: “Azizlerin kabirleri çok eskidir ve Azizlerin mezarı üzerinde 1967 yılında küçük bir Şapel inşa edildi.”

İlgili Haberler