Kıbrıs Modern Sanat Müzesi haftanın 6 günü ziyarete açık

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi haftanın 6 günü ziyarete açık
Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, yenilenen galerileri; yeni heykel, resim, kılıç koleksiyonları ve 250 parçalık eşsiz cam eser koleksiyonu ile Pazartesi hariç haftanın her günü ziyaretçilerine zengin bir sanat şöleni sunuyor.

50 binin üzerindeki sanat eseriyle sadece Kıbrıs''ın değil bölgenin en büyük çağdaş sanat müzesi olan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi. 14 Türk topluluğuna mensup sanatçıların eserlerinden oluşan zengin bir resim ve heykel koleksiyonuna sahip.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi''nin hemen girişinde ziyaretçileri selamlayan okçu heykelinin önünden içeriye girildiğinde, ziyaretçileri Damir Zakirov''un "Hanımefendi" heykeli karşılıyor. Kırgız heykeltraş Tolkunbek Esenaliyev''in çello ve keman çalan müzisyenlerden ilham alarak yaptığı "Müzisyen" heykelleri ise Müzedeki eşsiz eserleri incelerken adeta arka planda canlanarak bir klasik müzik dinletisi verecekmiş hissi uyandırıyor. Kadim Zamitov''un "Sümbike" ve "Okçu" heykelleri ile Tagir Subkhankulov ve Minziya Preev imzası taşıyan heykeller de Kıbrıs Modern Sanat Müzesi''nin yeni sakinleri arasında yer alıyor.

Müzenin alt katında yer alan kılıç ve bıçak galerileri de yeni eserlerle her geçen gün zenginleşmeye devam ediyor. Başta Osmanlı Dönemi olmak üzere tarihin pek çok döneminde kullanılan kılıç, kalkan, zırh, yay gibi silahlar; ziyaretçilerini tam anlamıyla bir zaman tünelinin içine çekiyor.