Kılıçdaroğlu'ndan 128 milyar dolar sorusu

Kılıçdaroğlu'ndan 128 milyar dolar sorusu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fox'da İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında katıldı. Kılıçdaroğlu, "128 milyar doları da defalarca sordum hâlâ soruyorum. Tık yok. Sana aklı başında bir insanın sorduğu soruyu soruyorum. 128 milyar doları, 450 milyon doları kim aldı? Milletin hazinesindeyse 128 milyar dolar, göstersinler" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu''nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

AKP Kongreleri yerine keşke bizimde kongrelerimizin görüntülerini verseydiler. İnsana değer vermiyorlar. Hadi bana değer vermiyorsun. Kendi seçmenine değer ver. İnşallah bu insanların hepsi aşı olmuştur.

Adamların dünyadan haberi yok. Bazı mahallelerin nüfusu ilden büyük. İllerden çok daha büyük olan muhtarlık bir mahalleyi yönetiyor. Ben geleceğim size üniversite mezunu yardımcı vereceğim dedim Muhtarlar toplantısında. Bu yapılabilirse 1 milyonu aşkın genç işsize çare olur en azından.

Milletvekillerinin, belediye başkanlarının var muhtarların neden yardımcısı yok. Muhtarın kadrosu olsun kendi mahallesiyle ilgili bir karar çıkacaksa belediye meclisinde söz ve karar sahibi olmalı. Ben muhtarım mahallemle ilgili alınacak kararla ilgili bilgim haberim yok.

Muhtarlık görevlisi 657’ye tabi muhtarlık memuru diyeceğiz adına. Makul akılcı bir çözüm önerisi bu. Muhtarlarla görüşmemde muhtarlar gerekli dersi vereceğiz diyor konuştuğumda.

Üniversiteyi kazanmış kayıt parası yok muhtara gidecek. Muhtar en azından o ailenin otobüs biletini karşılayacak.

Muhtarlar demokrasinin ana taşlarındandır. Bu ülkede ilk seçim Kastamonu Taşköprü’deki muhtarlık seçiminde yapılmıştır.

Partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi. Halkın partisi. Halkın her kesiminin katıldığı partinin adıdır Halk Partisi. Taşeronu ilk dile getiren CHP’dir. Apartman görevlisinin taşeronun sorunlarıyla ilgilenen başka bir parti yok.

 Partiyi sağa sola kaydırdığımıza yönelik söylemler asparagas. CHP geniş kitlelere seslenmeye başladığından beri bu söylemi dile getiriyorlar.

21.yüzyılın Türkiye’si 18.yüzyılın kavramlarıyla yönetilemez. CHP olarak bizim ülkenin aydınlarıyla beraber bu ülkenin 21.yüzyılın sorunlarını çözmek için çalışmalıdır. Sağcı içinde solcu içinde düşünce özgürlüğü gereklidir. Biz demokrasinin yanındayız otokrasinin yanında değiliz.

En büyük voleyi vuranlar dolarcılar ve tefeciler. Faiz dolar artınca da düşüncede bunlar kazanıyor. Toplumun her kesimi bu durumdan zarar ederken dolarcılar ve tefeciler para kazanıyor. Bu manipülasyondur. Merkez Bankası parayı satarken kuruluşlar ihaleye giriyor. MB bunu kendi sayfasında yayınlıyor şu kadar doları sattım diye 128 milyar doları kime kaçtan sattın açıklamadı.

Bir günde 450 milyon doları Cuma günü kim aldı? Açıklasın bizde bilelim 128 milyar doları kim aldı? 450 milyon doları bir gecede kim aldı? Ali Babacan’ın söylediğine göre Merkez Bankası Başkanı Ağbal bu soruyu sorunca görevden alındı.

Bay Kemal sana soru soruyor. 450 milyon doları kim aldı? SWAP’ları düştüğümüzde milletin dolarını düştüğümüzde Merkez Bankasının eksi bakiyesi var. Merkez Bankasının bu durumunu herkes biliyor.

450 milyon doları kim aldı açıkla kim aldı kaça aldı kaça sattı

Çiftçi diyor ki yemi ilacı dolarla. Bütün maliyetler çiftçinin sırtına biniyor. Ben bu maliyetten alıyorum satarken üzerine kar koyup satıyorum ama alıcı bulamıyorum. Dükkan kira stopajı kaldırın dedik düşürdüler kaldırın kardeşim rahatlasın biraz esnaf.

En büyük sıkıntıyı çiftçi esnaf ve işsiz kalanlar yaşıyor. Asıl satışı Cumartesi yapacağım kapat diyorlar dükkanı nasıl satacağım diyor esnaf.

Ziraat Bankasından kredi aldım dünyanın yapılandırmasını yaptırdık yine de ödeyemiyorum. Ben esnaf ister Ziraat Bankasından ister Tarım Kredi Kooperatifinden kredi alsın kredi faizinin hepsini silicem. Eğer biri ödemişse geri iade edeceğim.

Biz çözüm önerisini söylüyoruz. Demokratik bir şekilde sandıkta hesabını sorun. Ben kredi faizlerini almayacağım. Sosyal devlet budur zaten.

Çiftçi borcunu ödeyememiş, elektriğini kesmişler bu insan nasıl çalışacak. CHP’li vekiller gidince açmışlar elektriğini. İnşallah gittikten sonra tekrar kesmemişlerdir elektriği.

Lebalep kongre yapılıyorsa ben de vatandaşa kesilen korona cezalarını geri ödeyeceğim.

Toplumda mağduriyet yaratırsan sosyal devlet demokratik devlet olamazsın. Ödemezsen elektriğini keserim. Hacize gelirim böyle bir anlayış olamaz.

İntihar eden oldu. Geçen gün kahveci intihar etti. Aradım ailesiyle konuştum. Borcunu ödeyememiş onuruna yedirememiş intihar etmiş. Saraydan halk görülmüyor.

Kabine değişikliğiyle ilgili bu saatten sonra ne yaparlarsa yapsınlar. Hiç kimse bunların kongreleriyle ilgilenmedi. Ali gelmiş veli gelmiş hiç farketmiyor. Hepsi ne diye başlıyor cümleye. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla. Her şeye karar veren bir kişi. İstediğini yapmayanı da görevden alıyor. Devlette likayat diye bir şey kalmadı. Bakanlar atanmış kişiler seçilmiş değil.

Et, ilaç, doğalgaz hepsini dolarla alıyoruz. Bunun neresi yerli ve milli. Devlet böyle yönetilmez. Merkez Bankası Başkanını atıyorsun, iki gün sonra görevden alıyorsun. Bütün dünya ayağa kalktı. Faizi indireni de kaldıranı da görevden alıyor. Madem öyle sıfırla faizleri.

Güçlendirilmiş Parlamenter sistemi getireceğiz. Bir takvim koyacağız ortaya nasıl geçileceğine yönelik. Bunu ortaya koyup vatandaşın gelip buna oy vermesini sağlamamız lazım. Türkiye’de bakanlar meclisten seçilmeli. Her kuruşun hesabını parayı harcayanlar millete hesap vermeli.

Vatandaş şu an milletvekili seçtiğini sanıyor. Ancak durum hiçte öyle değil. Milletvekilinin patronunun millet olması lazım.

Bunlar devleti bu şekilde yönetemez. Türkiye’nin sırtındaki yükü atamıyorlar. Eğer güveniyorsan seçime gidelim. Adam sandık koymaktan korkuyor.

Ülkenin bu kadar sorunu var. İkinci yüzyıla çağrı metnini istese Erdoğan’a gönderirdim. Demokrasi, Sosyal devlet, yeraltı dünyasıyla mücadele, terörle mücadele bunlar yapılmalı.  

Dünyaya meydan okuyorsun gel bana meydan oku diyorum. Gelmiyor gitmiyor. Bay Kemal dedikçe benim reklamımı yapıyor.

Canlı yayına çıkarsak Tank Paleti neden verdin. 15 Temmuz Şehitlerinin paralarını neden vermiyorsun? Bunları sorarım s-400’ü neden aldık depoda bekletiyoruz bunları sorarım.

Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Sütü dağıtırken bile Erdoğan çıktı süt dağıtıcaktın ne oldu dedi. Eee dağıtıyoruz biz sütü zaten. Sosyal yardımları yasakladılar. Bizde Askıda fatura yaptık. Biz onları aştık.

Hiçbir ayrım yapmayacaksın AKP’liymiş CHP’liymiş tüm vatandaşlara yardım yapacaksınız talimatı verdim belediye başkanlarına sosyal yardım kartı verdiler. Kendi mahallende marketten alışveriş yapıyorsun. Markette kazanıyor vatandaşta. Herkes kazanıyor ne güzel. Şimdi bunu engellemek istiyorlar.

Ne yaparsan yap bu insanlar senden bıktı. İlk seçimde gidicisin. Milyonlarca genç işsiz. Aileler çocuklarını okutmuş etmiş, üniversite mezunu etmiş. Ama bu çocuk geleceğini yurtdışında arıyor. Bu ailelerin sıkıntıları benim vicdanıma sığmıyor. Kendi çocuklarına her türlü imkanı sağlıyorlar. Ama bu çocuklar babaannesinin harçlığına muhtaç.

Meclis Başkanı Erdoğan’ın Montrö’den çıkabileceğini söyledi. Sen Montrö’nün ne olduğunu biliyor musunuz?

Gençlerin yüzde 100’üne yakının AKP’ye oy vermemesi lazım. 6 milyonu aşkın genç gidip ilk kez oy kullanacak. Kendilerini dışarıya muhtaç eden iktidara oy vermeyecek.

Emeklilikte yaşa takılanlar için çözüm önerilerimiz var. Daha fazla çalışıp prim ödedikçe maaşları düşüyor. Dünyada böyle bir garabet yok. Daha fazla çalışıp daha az maaş alıyorsunuz. Aile destekleri sigortasıyla EYTlilerin haklarını teslim edeceğim.

Atanamayan öğretmenler ile ilgili ilk hafta atamaları gerçekleştireceğiz. Okullar açacağız. Atanmayı beklenenleri atayacağız.

 

Ayrıntılar geliyor...

İlgili Haberler