Kılıçdaroğlu’ndan tehdit açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan tehdit açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Temmuz 2016 tarihinde hakkında tehdit olup olmadığına yönelik yaptığı açıklamada, "O konuda duyumlar geldi, dikkatli davranmamız gerektiği şeklinde öneriler geldi" açıklamasında bulunmuştu.

CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Temmuz 2016 tarihinde CNN Türk canlı yayınında Hande Fırat’ın sorularını yanıtlamıştı.

Fırat, Kılıçdaroğlu’na ,”Size yönelik de bir tehdit var mı? Çünkü suikast listelerinden bahsediliyor” sorusunu sordu.

Buna karşı Kılıçdaroğlu ‘duyumlar geldi’ cevabını verirken, “O konuda duyumlar geldi, dikkatli davranmamız gerektiği şeklinde öneriler geldi” cevabını verdi.

İşte Fırat ve Kılıçdaroğlu arasındaki o diyalog:

Hande FIRAT- Peki şimdi ki süreç açısından, “Tehdit bitmedi” deniyor. Sizce tehdit devam ediyor mu? Çünkü hani hem ana muhalefet partisi liderisiniz, hem tüm bu toplantılarda varsınız. Size yönelik de bir tehdit var mı? Çünkü suikast listelerinden bahsediliyor.

Kemal KILIÇDAROĞLU- O konuda duyumlar geldi, dikkatli davranmamız gerektiği şeklinde öneriler geldi.

Hande FIRAT- Bu yeni mi oldu? Efendim.

Kemal KILIÇDAROĞLU– Darbeden sonra Emniyet Genel Müdürlüğü ona göre, benim gördüğüm kadarıyla önlemleri aldı. Tabi Türkiye'yi bir kaos sürecine sokmak isteyen pek çok çevre var. Bir şey daha söyleyeyim bakın. Bu süreçte ordumuzun yıprandığını hepimiz biliyoruz. Ama bir ülkeyi güçlü kılan, kim ne derse desin o ülkenin ordusudur. Ordu bizim gözbebeğimiz.

YANINDA 10 KORUMASI VARDI

Öte yandan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’da 13 olan koruma sayısı 21’e çıkarılmıştı. Kılıçdaroğlu'na Artvin ziyaretinde 10 yakın koruması eşlik etti.