Kurtlar dehşet saçtı! Ahıra girdi, gördüğü manzara karşısında şok geçirdi

Kurtlar dehşet saçtı! Ahıra girdi, gördüğü manzara karşısında şok geçirdi
Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde ahıra giren kurtların saldırısında 10 koyun telef oldu. Hayvanların sahipleri, sabah gördükleri manzara karşısında şok geçirdiler.

Ahıra girdi, gördüğü manzara karşısında şok geçirdi

Pehlivanköy ilçesinde kurtlar, sabaha karşı besicilik yapan Ali İhsan Hırçın''a ait 130 koyunun bulunduğu ahıra girdi. Kurtların saldırısında 10 koyun öldü. Kurt saldırısını fark eden Hırçın, durumu polis ve jandarmaya bildirdi. Ali İhsan Hırçın, koyunlardan 10''unun öldüğünü, 5''inin ise kayıp olduğunu belirterek "Saat 05.00''ten sonra saldırmışlar. Sabah 07.00''de baktığımızda ahır kapısı yıkılmış, koyunlar dışarı çıkmıştı. Önce koçu öldürmüşler, daha sonra koyunlar araziye yayılınca tek tek öldürmüşler. Bu inanılacak bir şey değil. Koçu biraz yemişler ama geriye kalanları boynundan boğmuşlar" dedi.

“15-20 ARASI KOYUNUMUZ YOK”

Kırklareli''nin Pehlivanköy ilçesinde kurtların ahıra saldırarak 10 koyunu öldürmesinin ardından sahipleri çevrede kayıp koyunları arama çalışmasını sürdürüyor. Hayvanların sahibi Ali İhsan Hırçın, 15-20 arasında koyunun olmadığını, bulunamadığını belirtti. Hırçın "Koyunları aramaya çıktım. Mera bölgesine doğru koyunlar çıkmış. Yol boyunda birer ikişer koyunların ölüsünü görmeye başladım. 4-5 tane koyun bulduk. Başka bir arkadaşa da farklı yönden gitmesini söyledim ve o da koyunları buluyor. Bana telefon etti, koyunlar ahırdaydı. Ahıra 200-300 metre uzakta bir koyun ölüsü daha bulduk. Ölü olarak 10 koyun var. Toplamda 130 civarında koyunum var. Kesinlikle kurt zarar vermiş. Çünkü boyunlarından tutup sıkmış. Gelen veteriner de yalnızca boğma ile değil, kurt boyun da kırıyor dedi. Şu anda toplamda 15-20 arası koyunumuzun yok. Kayıp koyunlarımız var" dedi.

“40 BİN TL ZARARIMIZ VAR”

Ali İhsan Hırçın''ın eşi Ümmiye Hırçın, hayvanlarını kaybettiklerini ve büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Çok kötü şeyler yaşadık. Sabah görünce şok olduk. Tarlaları tek tek dolaştık, koyunları bulup getirdik. Önlem alınsın. Benim en az 40 bin TL zararım var. Bunu kim karşılayacak? Bunların hepsi gebe. Bu hayvanların, kuzuların haline hiç mi acımayacaklar? Zararımızı karşılamaları lazım. Daha önce böyle bir şey başımıza gelmedi. Aç kalan kurtlar bizim başımıza patladı" diye konuştu.

(Kaynak: DHA)

İlgili Haberler