Kırşehir'de CHP, İYİ Parti ve MHP'den AKP'ye veto!

Kırşehir'de CHP, İYİ Parti ve MHP'den AKP'ye veto!
Belediye Meclisi'nde AKP'li üyelerin "Sat sat nereye kadar?" sözlerine yanıt veren Kırşehir'in CHP'li Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, "Tank Palet'i ve şeker fabrikalarını neden sattınız?" diye sordu. MHP ve İYİ Partili meclis üyeleri, CHP’li Başkan’a destek çıkınca, AKP’nin ret oyuna rağmen, Ekicioğlu’na arsa satış yetkisi verildi.

CHP’nin 39 yıl sonra kazandığı Kırşehir Belediyesi şubat ayı toplantısına ‘arsa satışı’ tartışmaları damga vurdu. Önceki gün gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, önceki dönemden kalan SGK borçlarının ve ağır faiz yükünün ödenmesi için ‘arsa satışı yetkisi’ istedi. AK Parti’liler karşı çıktı. Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, AK Parti’li Belediye Meclis üyesi Ebubekir Koçyiğit “Sat sat nereye kadar Başkanım” dedi. CHP’li Ekicioğlu, şu cevabı verdi:

“Nereyi sattık? Sizin zamanınızda o kadar arsa satıldı ki bizim verdiklerimiz onların binde biri etmez. Bu faizi ödeyelim mi istiyorsunuz? Madem öyle Tank Palet Fabrikası, 14 şeker fabrikası neden satıldı? Sayıştay raporlarına bakın, 26 milyon TL 2018 faizi, 34 milyon TL 2019 yılı faizi. Yazık, 60 milyon TL ile Kırşehir’e neler yapılmaz.”