Kırşehir'de proje okuluna usulsüz engelleme

Kırşehir'de proje okuluna usulsüz engelleme
Kırşehir’de kısa zamanda elde ettiği başarılarla ön plana çıkan ve Bakanlığın başlattığı çalışma kapsamında proje okulu olarak seçilen Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu Valiliğin talimatıyla proje okul sınıfından çıkarıldı.

15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir’in adıyla kurulan ve kısa dönemde büyük başarılar elde eden Ömer Halisdemir İHO Valilik kararıyla “proje okul” kapsamından çıkarıldı.

Okulun proje sınıfından çıkarılması başta veliler olmak üzere vatandaşın tepkilerine neden olurken, valilikten konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

KANUNA AYKIRI KARAR

Öte yandan okulun Valilik kararıyla kapsam dışı bırakılması ise yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde başlatılan “Proje okullar” yönetmeliğinde yer alan ve Resmi Gazerte’de yer alan maddeye göre, okullar eğitim kurumunun bağlı bulunduğu genel müdürlüğün uygun görüşü ve Bakan onayı ile proje okulu kapsamından çıkarılır.

Söz konusu maddeye rağmen okulun Valilik talimatıyla ‘proje okul’ kapsamından çıkarılması dikkat çekti.

Resmi Gazete'de yer alan karar şöyle:

BAŞARILARI HABERLERE KONU OLUYOR

Söz konusu Ömer Halisdemir İHO başarılarıyla da adından söz ediyor. Öyle ki Türkiye genelinde yapılan birçok sınavda okulun öğrencileri derece kazanmış durumda. Türkiye geneli yapılan bursluluk sınavında Kırşehir’den burs almaya hak kazanan 17 öğrenciden 15’i Ömer Halisdemir İHO’dan olurken, BİLSEM sınavlarında da büyük bir başarı elde etti.

Öte yandan okul bünyesinde kurulan robotik kodlama atölyesi ise haberlere konu olurken birçok okul için de örnek olarak gösterildi.

VELİLER ENDİŞELİ: “ÖĞRENCİLER DAĞITILACAK”

Kararın ardından Ömer Halisdemir İHO’daki öğrencilerin de adres dayalı siteme göre çevre okullara dağıtılacağı bildirildi. Başarılı öğrencilerin dağıtılmasına tepki gösteren veliler ise çocuklarının geleceğinden endişe ediyor.

Okullarındanki başarılı ortamdan koparılacak çocukların, yeni arkadaş ortamı ve yeni öğretmenlere alışma sürecinin eğitim durumlarını olumsuz etkileyeceğini ve böyle bir hamlenin LGS öncesi çocuklarının konsantrasyonunun düşeceğini dile getiren veliler söz konusu karardan bir an önce vazgeçilmesini talep ediyor.

Başarılarıyla Kırşehir ve Türkiye’de ses getiren Ömer Halisdemir İHO’nun herhangi bir gerekçe gösterilmeden ‘proje okul’ sınıfından çıkartılması hem söz konusu okuldaki öğrencilerin emeklerinin zayi edilmesi hem de 15 Temmuz şehidinin adına saygısızlık olarak gören veliler Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden açıklama bekliyor.