Kobe Bryant’ın cenaze töreni ne zaman?

Kobe Bryant’ın cenaze töreni ne zaman?
NBA’in efsane ismi Kobe Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna’nın hayatını kaybettiği kazanın ardından efsane basketbolcu için düzenlenmesi planlanan cenaze töreninin bu hafta netleşmesi bekleniyor.

Kobe Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna’yla beraber toplamda dokuz kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturma devam ediyor. Öte yandan ABD basketbolunun efsane isminin son yolculuğuna ne zaman uğurlanacağı da merak konusu oldu.

26 Ocak 2020’de hayatını kaybeden 41 yaşında hayatını kaybeden efsane basketbolcunun, cenaze törenine ilişkin detaylar ABD basınında yer almaya başladı. ABD basınında yer alan haberlere göre, Bryant için yapılması planlanan cenaze töreni için dün bir toplantı gerçekleştirildiği belirtildi.

Söz konusu haberlere göre, halka açık olarak yapılması planlanan törenin Los Angeles Memorial Coliseum’da yapılması planlandığı belirtildi. ABD yetkililerinin ise, Coliseum’un yaklaşık 80 bin kişilik kapasiteli ve çevresinde çok sayıda yeşil alanların olmasından dolayı bu fikre sıcak baktığı kaydedildi. Haberde ayrıca, resmi bir karar alınmadığı ve görüşmelerin devam ettiği de belirtildi.

Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti, geçtiğimiz günler yaptığı açıklamada ise cenaze ve anma töreni için mekân ve zamanı ayarladıklarını belirtmişti.