Koca bir köy bunun için direniyor. Yetkililere seslendiler

Koca bir köy bunun için direniyor. Yetkililere seslendiler
Afyonkarahisar’a bağlı Bolvadin ilçesinin Karayokuş Köyü’nde ikamet eden ve geçimini hayvancılık ile sağladığı öğrenilen vatandaşlar, altın arama faaliyetleri için ahıllarının yıkılmak istendiğini belirterek, yetkililerden yardım istedi. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da köye giderek, vatandaşları dinledi.

Afyonkarahisar / Abdullah UMURHAN / YENİÇAĞ 

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesine bağlı Karayokuş Köyü’nde ikamet eden ve geçimini hayvancılık ile sağlayan vatandaşlar, ahıllarının altın arama faaliyetleri nedeniyle yıkılmak istendiğini belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Bolvadin İlçesi Karayokuş Köyü'nde incelemelerde bulunarak köy sakinleri ile görüştü. Milletvekili Köksal'a İYİ Parti Bolvadin İlçe Başkanı, Millet İttifakı’nın diğer üye partisi Saadet Partisi ile birlikte DSP ve DP’li yetkililer eşlik etti.

inceleme-2.jpeg

“BİR ÇARE BULUN, KİMSE BİZE YARDIMCI OLMUYOR”

Burcu Köksal nezdinde yetkililere seslenen köy sakinleri, kimsenin kendilerine yardım etmediğini aktardı. Köy sakinleri, konu ile ilgili sorunlarını şu şekilde anlattı:

“Biz ağıllarımızın yıkılmasın istemiyoruz ama bize bir el uzatmıyorlar. İşte şimdi siz geldiniz bizim halimiz ne olacak? Ağıllarımız yıkılmasın 2D yasasına alınsın. Dönemin muhtarı Veli Akbaş 1998 yılında geldi bizim yaylalarımızı kadastroya koymadı. Buraları tapulamadı. Biz itiraz ettik kaç defa mahkemeye verdik. Evlerimizi de yukarıdaki mahallemizi de bizi kadastroya koymadı. Dağları, yaylaları kadastroya koymadı. Bizim halimiz ne olacak?

inceleme-3.jpeg

Biz büyüklerimize sesleniyoruz. Buraya tek gelen siz olduğunuz. Allah sizden razı olsun sayın vekilimiz. 25 kişiye yıkım kararı geldi. Bize yazık değil mi? Biz hayvancılık yapmazsak ölürüz. Hırsızlık mı yapalım. Bu alanın bir tarafında orman var bir tarafında yok. Devlet bize yer göstersin. Nereye gideceğiz? Biz uzak yakın demeyeceğiz. Biz ne yapalım sizleri buralara getirdik. Allah sizlerden, arkadaşlardan razı olsun. Bize bir el uzatın. Biz hayvancılık yapamazsak bu köyden göçmemiz gerekir. Bu yurt bize atalarımızdan kalmadır. Biz gelip de kendimiz dikmedik bu ağılları. Osmanlı tapuları elimizdedir. Geriye dönük soruşturma açılsın”

inceleme-4.jpeg

KÖKSAL DİĞER VEKİLLERE SESLENDİ

Sorunun çözümü noktasında diğer parti milletvekillerinin de hareket geçmesi gerektiğini belirten CHP’li Köksal, "Eğer böyle bir yanlış varsa ortada böyle bir mağduriyet varsa hepimizin görevi bu yanlıştan dönülmesi bu mağduriyetin giderilmesidir. Başta AKP Milletvekilleri olmak üzere Bolvadinli olan MHP Milletvekili Sayın Mehmet Taytak’a ve tüm vekil arkadaşlarıma başta Cumhur İttifakına sesleniyorum: Gelin burada yaşayan hepimizin hemşerisi ve vatandaşıdır. Hepimize oy veren seçmenler bu işten mağdurlar. Gelin elinizi taşın altına koyun bu sorunu beraberce çözelim. Bu insanlar geçim kaynaklarından olmasınlar. Eğer burada bir altın arama işi yapılacaksa siyanür havuzu kurulacaksa buna hep beraber engel olalım. Çünkü siyanürün çevreye, doğaya, insana, hayvana zararlı etkileri olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. İnsanlar haklı olarak bu konuda endişe yaşıyorlar. Gelin buraya hep beraber sahip çıkalım diyorum. Bu mücadelede Millet İttifakı olarak CHP Afyonkarahisar Milletvekili olarak ve en önemlisi bir Afyonkarahisar sevdalısı olarak üzerimize düşen ne varsa sonuna kadar köylünün yanında mücadele edeceğiz. Bunu bir kez daha buradan bildiriyorum" diye konuştu.