Kocaeli'de toplu taşımada yeni dönem. 1 Aralık'ta resmen başlıyor

Kocaeli'de toplu taşımada yeni dönem. 1 Aralık'ta resmen başlıyor
Korona virüs vakalarının artması nedeniyle Kocaeli'de toplu taşımalara HES kodu zorunluluğu getirilecek. 1 Aralık'tan itibaren başlayacak uygulama için kent genelinde toplu taşıma hizmetinde kullanılan Kocaeli Kart'a HES kodu özelliği getirildiği belirtildi.

Kocaeli'de toplu taşımada yeni dönem

AA'da yer alan habere göre, Kocaeli'de yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 1 Aralık'tan itibaren toplu taşıma hizmetlerinde "Hayat Eve Sığar" (HES) kodu kontrolü yapılacak.

HES KODU ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Sağlık Bakanlığının HES servisi ile ilgili testler sonucunda, Bakanlık onayı ile HES sorgusuyla deniz ulaşımı, tramvay, belediye otobüsleri, özel halk otobüsü ve minibüslere binilmesinin sağlanacağı aktarılan açıklamada, "Büyükşehir Belediyesinin salgının en az zararla atlatılması ve bu doğrultuda bulaşma riskinin azaltılması, hastalık tanısı konulan kişiler ile temaslı durumundaki kişilerin tespit edilerek izolasyona tabi tutulmasını sağlamak için geliştirdiği yeni uygulama 1 Aralık Salı günü itibarıyla başlıyor. Bu süre zarfında HES kodunu Kocaeli Kart'a tanıtmayanlar hiçbir şekilde toplu taşıma araçlarına binemeyecek. Böylelikle Kovid­-19 hastalığı tanısı konulan ya da temaslısı durumunda olan vatandaşlara ait kişiselleştirilmiş seyahat kartları izolasyon süresi boyunca otomatik olarak askıya alınacak." denildi.

30 KASIM'A KADAR TAMAMLANMASI GEREKİYOR

Vatandaşlar 'hes.kocaeli.bel.tr' sayfasından ilgili alanları eksiksiz doldurarak kişisel ya da genel seyahat kartlarına HES kodlarını tanımlayabilecek. HES kodu tanımlama işlemleri 30 Kasım gün bitimine kadar yapılabilecek.