Meral Akşener'in mikrofon uzattığı başörtülü kadından Erdoğan'a sürtük tepkisi. Kocamdan başka kimseyi görmedim ben sürtük değilim

Meral Akşener'in mikrofon uzattığı başörtülü kadından Erdoğan'a sürtük tepkisi. Kocamdan başka kimseyi görmedim ben sürtük değilim
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemcilerine ‘Sürtük’ demesine sert çıktı. Akşener, “Bir yemin ettin Sayın Erdoğan. Hepimizin Cumhurbaşkanı olacağına namusun üzerine yemin ettin. Bizim namusumuza haksız, hukuksuz yere iftira atan, el uzatan olduğu zaman, o eli kırmak üzere namusun üzerine yemin ettin. Ve o yemini bozdun." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Burdur programı kapsamında Bucak ilçesindeki esnaf ziyareti öncesi vatandaşlara seslendi.

Akşener konuşması sırasında alandaki vatandaşlara mikrofon uzattı.

Başörtülü bir kadının, Gezi eylemcilerine ''Sürtük'' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a tepki gösterdiği sözleri kendisini dinleyenlere aktardı.

Akşener, "Bu abla dedi ki, ''Ben oruçluyum şu anda. 14 yaşında evlendim. Kocamdan başka bir erkek görmedim. Allah''tan başka kimseye biat etmedim. Ve ben sürtük değilim''

Sayın Erdoğan duydun mu? Bu ablayı duydun mu? Sen Cumhurbaşkanısın. Bir yemin ettin Sayın Erdoğan. Hepimizin Cumhurbaşkanı olacağına namusun üzerine yemin ettin. Bizim namuslarımıza haksız, hukuksuz yere iftira atan, el uzatan olduğu zaman, o eli kırmak üzere namusun üzerine yemin ettin. Ve o yemini bozdun.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemininin ilk defa bozmadığına işaret eden Akşener, “O Cumhurbaşkanlığı yemininin her bir kelimesini bozdun. Her bir adımda bozdun. Ama üzülme ablacığım. Az kaldı, gidiyorlar. Bu harami düzeni birlikte yıkacağız. Az kaldı gidiyorlar. Şu gencin ahıyla gidiyorlar, senin ahınla gidiyorlar, siftah yapamayan esnafın ahıyla gidiyorlar, gebe ineğini ağlayarak kesime gönderen besicinin ahıyla gidiyorlar” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU

AKP''li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzbinlerce insanın katıldığı Gezi Parkı''nın yıl dönümünde yine hakaret etmiş “9 yıl önce ağaç bahanesi ile çakılan kıvılcım bir anda bir kalkışmaya dönüştü. Bu eşkıyalar, bu teröristler adeta camilerin içini pisletti. Bunlar böyle, bunlar sürtük.” demişti.

Erdoğan''ın konu ile ilgili söylemleri şu şekilde: "Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük. Kamu binalarının, polis araçlarının, işyerlerinin, otobüslerin, sokakların yıkıldığı Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazıyor. Bunlardan bu millete hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber."

 

İlgili Haberler