Köpek balığı yenir mi. Gazeteciler köpek balığı yemeğinin tarifini yaptı

Köpek balığı yenir mi. Gazeteciler köpek balığı yemeğinin tarifini yaptı
Birçok insan, yiyecek tercihlerinde herkesin kullandığı ve bilinen ürünleri tercih eder. Ancak, gurmeler bazı ürünlerin tehlikeli oluşunun, yemeğe lezzet kattığını söylüyor. 2 usta gazeteci, sosyal medya hesapları üzerinden mangalda iyi köpek balığı yemeği hazırlamanın tarifini verdi.

İnsanlar dünyada genel olarak tercih edilen ürünleri tüketiyor. Ancak bazı kişiler, zehirli ve tehlikeli ürünlerin lezzetinin tattığı zaman, bir daha vazgeçemiyor. İşte o ürünlerden biri de köpek balığı… Denizdeki sonsuz çeşitten biri olan köpek balığını tüketmek için çeşitli aşamalardan geçirmeniz gerekiyor.

AYLARCA ASILARAK KURUTULUYOR

Antik bir Viking yemeği olan "hákarl" veya çürütülmüş Grönland köpek balığı, İzlanda'nın ulusal yemeği. Köpek balığı eti aslında insanlar için zehirli. O nedenle yakalandığı zaman balığın kafası kesiliyor ve 12 haftaya kadar kum, çakıl ile taştan oluşan bir çukura gömülüyor. Burada et bütün sıvılarını atıyor ve çürüme başlıyor. Ondan sonra şeritler halinde kesilen et aylarca asılarak kurutuluyor.

2 USTA GAZETECİDEN KÖPEK BALIĞI TARİFİ

Usta gazeteciler Turgut Özen ve Meriç Köyatası, Facebook hesaplarından mangalda köpek balığı hazırlamanın püf noktalarını verdi. İşte Özen ve Köyatası’nın mangalda köpek balığı yapmak isteyenlere verdiği o tavsiyeler:

turgutozenbira-650x650.jpg

Turgut Özen:

Tulum çıkar bir gün sirkede beklet…
Mangalda lokum oluyor lokum…
Dip not: Ünlü balık restoranlarda kılıç şiş diye satarlar kendilerini….

koyatasi.jpg

Meriç Köyatası:

Turgut Özen beyin dediği güzel olur.
Bir başka alternatif, şiş olarak kes.
Zeytinyağı, soğan suyu (ince doğranmış iki adet soğanın suyunu sık, soğanları da karışıma at) defne yaprağı ve tane karabiber karışımında en az 6 saat beklet.
At mangala, yanına da üzerine İzmir tulumu rendelenmiş, sadece kırmızı soğan, rokadan oluşan halis sızma zeytinyağı ve limon soslu bir salata…. Beşiktaş şampiyon olmuş gibi keyif alırsın….”

Kaynak: Arkaguverte.com