Koray Aydın: "AKP İstanbul için her yolu deniyor"

Koray Aydın: "AKP İstanbul için her yolu deniyor"
İYİ Parti genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, katıldığı bir canlı yayında, YSK’nin İYİ Parti’nin itirazlarına yönelik verdiği kararları değerlendirdi. Aydın, "İstanbul'da seçimi kazanmak için AK Parti her yolu deniyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Habertürk’te Kübra Par’ın sunduğu Açık ve Net’e konuk oldu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aydın, Yüksek Seçim Kurulu’nun İYİ Parti’nin itirazlarına yönelik verdiği kararları eleştirdi.

Adalet Bakanlığı'nın bebek katili Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine izin vermesini de değerlendiren Koray Aydın, "İstanbul'da seçimi kazanmak için AK Parti her yolu deniyor. MHP üzerinden atılan bu adımlara meşruiyet kazandırılmak isteniyor" dedi.

YSK’nın kararlarını “trajikomik” olarak nitelendiren Aydın’ın açıklamaları şöyle:

“Hukuk olarak anlatmak aslında çok zor, trajikomik bir olay. Bu seçim neden iptal edildi. Sandık kurulunda yapılan usulsüzlükler nedeniyle. Aynı gerekçeyle biz Mustafakemalpaşa’da itiraz ettik, bizim adayla seçimi kazanan AKP adayı arasında 595 oy fark var. İlk etapta 5 sandığı önlerine koyup bu haksızlığın giderilmesi için başvurduk. O zaman başvurusu süresini kaçırdınız diye reddettiler.

Ama bu reddi yapanlar aynı şekilde yapılan İstanbul seçimlerini iptal ederek bütün dünya önünde İstanbulluların hakkını gasp etti.

Biz şimdi Mustafakemalpaşa’da bir itiraz daha yaptık. Tam kanunsuzluktan başvurduk. Sandık sayısını 11’e çıkardık. AKP’li belediyede çalışan birçok kişinin Sandık kurulu üyesi olduğunu belirleyen belgelerle başvurumuzu yaptık bakalım buna ne cevap verecekler.”

“BAHÇELİ'NİN BU OYUNA MEŞRUİYET…”

Devlet Bahçeli’nin Öcalan çıkışına da değinen Koray Aydın, AKP’nin Bahçeli üzerinden ikinci bir çözüm sürecine meşruiyet kazandırmaya çalıştığını dile getirdi.

"İstanbul'da seçimi kazanmak için AK Parti her yolu deniyor” diye Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Seçim arefesinde terördeki tırmanma benim aklıma son iki seçim arasındaki yaşananları aklıma getiriyor. O zamanda da terör tırmandırıldı. İktidar partisi bunu bir fırsat zemini olarak değerlendirerek kullandı. Olaya bu partiden bakınca, mesela iktidarın küçük ortağının sayın Devlet Bahçeli'nin tutumu, MHP'nin bundan önceki söz ve söylemleriyle bağdaşmadığıdır. AK Parti'nin çizmeye çalıştığı yeni politikaya acaba MHP tarafından milliyetçi bir meşruiyet mi kazandırılıyor? İstanbul seçimleri baz olarak yapılıyorsa 31 Mart'ta MHP seçimin yarısı sayın İmamoğlu'na oy vermişti. Bu tavır sürdürüldüğünde MHP seçmeninden yine sayın İmamoğlu'na oy çıkacağını düşünüyorum. İmralı'yla ilgili gelişmeleri partimizde değerlendireceğiz ancak bu seçimle ilgili bir kurgu gibi gözüküyor."

"İktidarın kalbi İstanbul. Buradan besleniyor. Burada rant ekonomisi düzeni kurmuşlar, yağmaya dayalı. Bu rant ekonomisini teslim etmemek için herşeyi göze alarak baskı uyguladı ve YSK'yla bu kararı aldı. Şimdi oyun oynama dönemi. Çözüm süreci olabilir mi? Özellikle Kürt seçmenin ağzına bal sürmek amaçlı gündeme getirip ısıtabilirler. Biraz önce konuştuklarımız bunun altyapısıdır. Sayın Bahçeli'nin bu oyuna meşruiyet kazandıran söz ve söylemleri bizi şaşırtan noktadır."