Koray Aydın'dan iktidara Sözcü tepkisi

Koray Aydın'dan iktidara Sözcü tepkisi
İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Sözcü gazetesi davasında çıkan karara tepki göstererek, "İktidarı eleştiriyor diye muhalif medyanın susturuluyor olması, 'FETÖ ile mücadele' kavramının bu denli sulandırılması bir köşede sinsice bekleyen FETÖ’cü hainlerin işine gelmektedir" dedi.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Emin Çölaşan ve Necati Doğru, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve gazetenin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın “FETÖ'ye yardım” iddiasıyla açılan davanın kararına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Aydın, mahkemenin verdiği kararı sert bir dille eleştirerek, "FETÖ’nün uydurduğu “kumpas” davaları ne ise bugün iktidarın “FETÖ ile mücadele” adı altında yaptığı şey aynıdır" dedi.

Koray Aydın'ın açıklamaları şu şekilde: 

"Tescilli FETÖ'cüler yandaş medyada kadrolu tetikçilik yaparken, FETÖ Borsası kurulduğu ifşa olmuşken, Sözcü Gazetesi'nin  ve yazarlarının FETÖ'den ceza alması tam bir hukuk garabetidir. FETÖ'ye ve iktidara muhalif medyanın FETÖ bahanesiyle susturulmasıdır. Böyle hukuk ve adalet olmaz!"

"Geçmişte FETÖ ile aynı yolu yürüyen iktidar, muhalif sesleri susturma taktiklerini FETÖ’den “miras” almış görünüyor. Kendinden olmayanı yok sayan, hayat hakkı tanımayan FETÖ uygulamaları; AKP eliyle devam ettiriliyor. Bu uygulamalar ise “FETÖ ile mücadele” kılıfına sokuluyor

"FETÖ’nün uydurduğu “kumpas” davaları ne ise bugün iktidarın “FETÖ ile mücadele” adı altında yaptığı şey aynıdır. Daha “FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılsın” önergelerine “evet” diyemeyen iktidar, kendiden olmayanı “FETÖ’cü” olarak nitelemeye kalkışmasın!"

"Bugün alınan karar en çok da gerçek FETÖ’cüleri sevindirmektedir. İktidarı eleştiriyor diye muhalif medyanın susturuluyor olması, “FETÖ ile mücadele” kavramının bu denli sulandırılması bir köşede sinsice bekleyen FETÖ’cü hainlerin işine gelmektedir."

"Verdiği kararlarla toplumsal meşruiyetini gittikçe yitirmeye başlayan yargı organı, iktidarın güdümünden çıkmalı ve evrensel hukuk normlarını dikkate alarak kararlar vermeli ve AKP’lilerin bile dile getirdiği “yargıda FETÖ borsası var” iddiasından aklanmalıdır"
"Lakin görülen o ki; yargı verdiği bu tartışmalı kararlarla üzerindeki töhmetin kalkmasını değil daha da perçinleşmesini istemektedir. Yanlış hesap Bağdat'tan dönmeli, hak, hukuk ve adalet yerini bulmalıdır. Türkiye tam ve kamil manada "hukuk devleti" olmalıdır"