Korona virüs nedeniyle otobüs biletleri zamlandı mı?

Korona virüs nedeniyle otobüs biletleri zamlandı mı?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, otobüs seferlerine kısıtlama getirildiğini açıklamasının ardından, bilet fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Barış Yahya Çinçin / YENİÇAĞ 

Çin'in Wuhan kentinden yayılan korona virüs nedeniyle ülkemizde yaşayan 92 vatandaşımız hayatını kaybetti. 5 binin üzerinde vatandaşımız da virüs ile mücadele ederken, hükümet çeşitli konulardaki tedbir kararlarını duyurmaya devam ediyor. 

Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçici olarak otobüs seferlerini sınırlandırdıklarını söylemişti. Soylu'nun açıklamalarının ardından otobüsleri kullanmak zorunda olan vatandaşlar, biletlere zam yapılıp yapılmayacağını merak etmeye başladı. 

Peki, otobüs seferlerine zam yapılacak mı? İşte detaylar... 

İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamalarının ardından harekete geçen firma sahipleri, kısıtlama kararı nedeniyle taşıyacakları yolcu sayısında ciddi azalma olacağını belirterek, zam talebinde bulundu. Ancak hükümet kanadından veya ilgili meslek odalarından bu konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. 

ŞU AN ZAM YOK

Her ne kadar, otobüs firmalarının zam yaptığını iddia eden bilgiler yayılmaya başlansa da şu anda otobüs firmaları tarafından resmi olarak açıklanmış herhangi bir zam yok. Ancak, otobüs firmalarının konuyu gündeme getireceği belirtildi.