Korona virüse yakalanan Burak Akkul, Yeniçağ'a konuştu

Korona virüse yakalanan Burak Akkul, Yeniçağ'a konuştu
Korona virüs testi pozitif çıkan ve karantina altına alınan TEVE2'deki Çok Gezenti programının sunucusu Burak Akkul Yeniçağ'a açıklamalarda bulundu. Akkul, virüsü İsviçre ya da İngiltere'de kapmış olabileceğini belirtirken, durumunun iyiye gittiğini belirtti.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

TEVE 2 ekranlarında eşi Seda Akkul ile birlikte ülke ülke gezerek Çok Gezenti programını hazırlayıp sunan Burak Akkul korona virüse yakalandı. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde karantinaya alınan Akkul, yaşadıklarını Yeniçağ'a anlattı. Şubat ayında İsviçre'deyken hastalandığını ancak sonradan iyileştiğini belirten Akkul, virüsü Sabiha Gökçen'de ya da İngiltere'de kapmış olabileceğini ifade etti. 

 Akkul'un Yeniçağ'a yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Önce 20 Şubat’da İsviçre’de bu şekilde hastalandım. Ancak daha sonra iyileştim. 4 Mart’ta ise Sabiha Gökçen’den İngiltere’ye uçuşum vardı. Sabiha Gökçen’de ya da İngiltere’de kapmış olabilirim. 6-7 Mart gibi Londra’da ateşim ve öksürmem başladı tekrar. Akut tonsilitim vardı, onu geçiriyorum sandık. İngiltere’de gerekli mercileri aradık. Eve geleceklerini söylediler ama çok yavaş davrandılar. Biz de Türkiye’ye gelmeye karar verdik.

"TÜRKİYE'YE GELDİK, KENDİMİZİ EVE ATTIK"

O sırada Türkiye’de termal kamera kontrolü vardı halen. Türkiye’ye geldikten sonra kendimizi eve attık, karantinaya. Kimseyle görüşmedik. Ardından evde ateşim artmaya başladı ve Kartal Araştırma’ya geldik. Eşimde ise şu an öksürük ve ateş yok. Buradaki altıncı günüm. İlk dört daha kötüydüm. Son iki gündür daha iyi durumdayım.