Kot pantolonlardaki bu küçük cep ne işe yarar?

Kot pantolonlardaki bu küçük cep ne işe yarar?
İlk olarak Levis tarafından üretilen küçük cepler bundan yaklaşık 100 yıl önce cep saatleri için üretilmişti. Sonrasında çakmak koyulan yer olarak kullanımına devam edildi.

WebTekno''dan aktarılan bilgilere göre; Bu küçük cepler, ilk olarak 20 Mayıs 1873''te alınan bir patentte ortaya çıktı. Levi Strauss & Co., günümüzde bilinen adıyla Levi''s tarafından alınan patentle hayatımıza giren küçük cepler aslında o dönemde sık sık kullanılan cep saatleri için üretilmişti.

Bir zincire sahip olan bu saatlerin zinciri pantolona bağlanıyor, saatin kendisi de bu cebe konuluyordu. Patentin alınmasının ardından ilk olarak 1890 yılında Levis 501 kot pantolon modeli olan "Lot 501" ile seri üretime geçen bu küçük cepler, o kadar popüler oldu ki aradan yüzyıldan fazla zaman geçmesine ve artık işlevini kaybetmesine rağmen pantolonlarımızda yer almaya devam ediyor.

KUMAŞ PANTOLONLARDA NEDEN CEP SAATİ YER ALMIYORDU?

Kot pantolonlardaki küçük cepleri genelde takım elbiselerde göremeyiz. Bunun sebebi takım elbiselerin ceket kısmında zaten cep saatini koymak için bir alan bulunuyor olmasıydı. Bu da pantolonda ayrıca cebi gereksiz kılıyordu.

KOT PANTOLONLARDAKİ KÜÇÜK CEPLER GÜNÜMÜZDE HANGİ AMAÇLARLA KULLANILIYOR?

Artık o küçük cebe koyacağımız bir cep saati kullanmıyor olsak da hala bu ceplere sahibiz. Bu sebeple bazı insanlar bu bölgeyi kullanmaya çalışıyor. Daha çok anahtar, bozuk para gibi küçük parçaları taşımak için kullanılan bu bölge çok dar olduğu için içinden bir şey çıkarmak da zor oluyor. Bu sebeple bu cebin kullanımı son derece sınırlı bir şekilde devam ediyor.

İlgili Haberler