Köylünün imdadına bakan yetişti. 95 kuzusu şurup kurbanı olmuştu

Köylünün imdadına bakan yetişti. 95 kuzusu şurup kurbanı olmuştu
Bingöl'ün Karlıova ilçesi Kargapazarı köyünde besicilik yapan Cengiz Aral'ın 95 kuzusu, iddiaya göre, yanlış verilen şurup nedeniyle bir gecede ölmüştü. Aral, devletten destek istediğini belirtirken, müjdeli haber T.C Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi. Bakan Pakdemirli'nin talimatıyla besicilerden tedarik edilen 90 kuzu, Aral'a hediye edildi.

DHA''nın haberine göre, Bingöl''ün Karlıova ilçesi Kargapazarı köyünde besicilik yapan ve 95 kuzusu yanlış şurup nedeniyle ölen Cengiz Aral için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli devreye girdi. Bakan Pakdemirli''nin talimatıyla Bingöl Valiliği, Aral''ın mağduriyetinin giderilmesi amacıyla harekete geçti. Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır ile Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu''nun girişimleriyle besicilerden tedarik edilen 90 kuzu, Aral''a hediye edildi. Mağduriyeti giderildiği için çok mutlu olduğunu belirten Aral, "Yeni kuzularım geldi. Herkese çok teşekkür ederim" dedi.



''BÜYÜK DAYANIŞMA ÖRNEĞİ''

Besicinin zararının karşılanmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Bahadır,
"Bakanımız Bekir Pakdemirli ve valimizin talimatı doğrultusunda yetiştiricimizin mağduriyetinin giderilmesi noktasında çalışma başlattık. Büyük dayanışma örneği gösterildi. 90 kuzuyu besicimiz Cengiz Aral''a teslim ettik. Yetiştiricilerimize bu tür kayıplar yaşamadan önce tarım sigortası yaptırmaları konusunda gereken bilgilendirme çalışmalarını da yürütüyoruz" diye konuştu.