Kripto para temsilcileri Meclis'e gidiyor

Kripto para temsilcileri Meclis'e gidiyor
Kripto para uzmanları TBMM’de AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile bir araya gelecek. TBMM gündemine taşınması beklenen kripto paralara ilişkin yasal düzenlemede alım satıma vergi öngörüldüğü belirtiliyor.

Türkiye ekonomisinin çalkantılı bir süreçten geçtiği şu günlerde kripto para düzenlemesi gündemde geniş yer tutuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma günü yaptığı açıklamada kripto para düzenlemesinin en kısa sürede TBMM’ye gönderileceğini bildirmişti.

Erdoğan’ın açıklamasının ardından AKP’den bir hamle daha geldi. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Twitter’da katıldığı bir canlı yayında kripto sektöründe öne çıkan isimleri ile bir araya geldi.

KRİPTO PARA TEMSİLCİLERİNİ TBMM’YE DAVET EDİLDİ

Elitaş, Twitter’dan paylaştığı mesaj ile sektörün görüş ve önerilerini almak amacıyla kripto para temsilcilerini TBMM’ye davet ettiklerini duyurdu.

Planlanan görüşmede hazırlanan taslak üstünde uzman görüş ve önerileri alınacak. Gerçekleşecek çalışmaların ardından düzenlemenin son hali belirlenerek TBMM’ye sunulacak

Alınan bilgiye göre toplantıya; blockchain araştırmacısı Uğur Açıkgöz, Ava Labs Türkiye İş Geliştirme Direktörü Dr. Aytunç Yıldızlı, avukat Sima Baktaş, ekonomist Kamile Uray ve Sait Arslan gibi isimlerin katılması bekleniyor.

Meclis gündemine taşınması beklenen kripto paralara ilişkin yasal düzenlemede alım satıma vergi öngörüldüğü kaydediliyor.

İlgili Haberler