Bakanlığın desteklediği projede terör propagandası skandalı

Bakanlığın desteklediği projede terör propagandası skandalı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ve İlmi Etüdler Derneği'nin yürüttüğü proje kapsamındaki dergiler arasında terör örgütü İBDA-C'nin sözde yayın organı 'Taraf'ın da yer aldığı görüldü.

KRT’den Onur Erdoğan’ın haberine göre İlmi Etüdler Derneği''nin siyasal İslamcı ideolojiye sahip dergileri bir internet sitesi üzerinde arşivlediği "İslamcı Dergiler Projesi"nde terör örgütü propagandası skandalı ortaya çıktı.

TERÖR PROPAGANDASI

"Türkiye’de İslamcı düşüncenin gelişimini ve üretimini görünür hale getirmeyi" hedefleyen projenin 2017 yılında başlayan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen 3. aşaması kapsamında bir araya getirilen ve projenin internet sitesinde yer verilen dergiler arasında terör örgütü İBDA-C''nin sözde yayın organı "Taraf" da yer aldı.

Terör örgütü üyeleri tarafından çıkarılan derginin sitede yer alan sayılarda Madımak Katliamı''nın övüldüğü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhuriyet değerlerine hakaret edildiği ve Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmaya yönelik çağrıda bulunulduğu görüldü.

İBDA-C’NİN GEÇMİŞİ

İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi veya kısaca İBDA-C, Necip Fazıl Kısakürek''in ortaya koyduğu Büyük Doğu Hareketi ideolojisini ve İslamı yaymayı amaç edindiğini belirten bir terör örgütüdür.

Örgüt ilk olarak, 1989 yılında Ankara ve İstanbul''da yapmış olduğu gösteriler ile adını duyurmuştur. Grubun liderliğini 2018''deki ölümüne dek Salih Mirzabeyoğlu''nun yapmıştır.

Örgüt; geçmişte Tavır, Öfke, Elif, Genç Adam, Karar, Oluş, Akıncı Yolu, Akıncı Genç, Haberci, Kıvam, Ak-Doğuş, Ak-Zuhur, Akın Yolu, Taraf, Akademya, Tahkim, Beklenen Yeni Nizam, İlm''a, Bediiyyat, İki Deniz ve Kaide gibi dergiler çıkartmıştı.

Günümüzde ise Aylık Dergi, Baran, Furkan Dergisi, Oluş ve Adımlar adlı dergiler çevresinde faaliyet yürüttü.

İBDA-C; Sivas Katliamı ile Uğur Mumcu, Turan Dursun ve Ahmet Taner Kışlalı''nın öldürülmesinde rol almakla suçlanmıştır.

Örgüt, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Operasyon Daire Başkanlığı''nca 2007 yılında Türkiye''de aktif 12 terör örgütü arasında gösterilmiştir. Aralık 2001''de IBDA-C, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından "yasa dışı örgüt" olarak etiketlenmiştir.

Aynı zamanda Avrupa Birliği''nin terörle mücadele için özel tedbirlerin uygulanmasına ilişkin 2001/931/CFSP Ortak Dışişleri ve Güvenlik Politikasının (CFSP - Common Foreign and Security Policy) uygulandığı 48 grup ve kuruluştan biridir ve Avrupa Birliği terör örgütleri listesinde yer almaktadır. Nisan 2003''te Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı (DoS), grubu yıllık "Küresel Terörizm Modelleri" raporunda "terörist grup" olarak tanımlamıştır.

İlgili Haberler