’Kümeste tavuklar rahat olsun’ kavgası

’Kümeste tavuklar rahat olsun’ kavgası
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde bir tavuk kümesinde çalışan yabancı uyruklu işçiler ile kümes sahibinin çocukları arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

Kavgada iki kardeş yaralandı, 15 işçi gözaltına alındı.

“Az Tavuk Koyalım” Uyarısı

Olay, Alpagut köyünde Emin T.'nin işlettiği tavuk kümesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kümes için 25 yabancı uyruklu işçi köye geldi. Kümes sahibinin çocukları Emre ve Kudret T., kümesin odalarında sıkışma olmaması için işçilere “az tavuk koyalım” diye uyardı. Bu uyarı üzerine işçiler ile iki kardeş arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. İşçiler, iki kardeşi darp ederek yaraladı.

Köylülerden Destek

Olay, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. Olay yerine jandarma ekipleri geldi. Kavga haberini alan köylüler de kümesin önünde toplandı. Jandarma ekipleri, köylüler ile işçiler arasında ikinci bir kavga çıkmasını engelledi.

Olayı anlatan köylülerden Şaban Kahraman, “Yabancı uyruklu vatandaşlar, kümeste çalışmaya gelmiş. Kümes sahibinin çocuklarını dövmüşler. Çocukları hastaneye gönderdik. Daha sonra jandarma tarafından işçiler gözaltına alındı. 25 kişi olduğu söyleniyor. 6-7 tanesi kaçmış. Köylüler, traktörlerle, projektörlerle kaçanları arıyor.” dedi.

Soruşturma Başlatıldı

Kavgada yaralanan Emre ve Kudret T., hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili 15 yabancı uyruklu işçi gözaltına alındı. Diğer işçilerin ise ormanlık alana kaçtığı bildirildi. Köylüler, kaçan işçileri yakalamak için çevreye dağıldı.

Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.