Kurtulmuş'un yol arkadaşı da ihraç edildi!

Kurtulmuş'un yol arkadaşı da ihraç edildi!
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un AKP'ye katılmadan önce Genel Başkanlığı'nı yaptığı Has Parti'de birlikte siyaset yaptığı Profesör Cihangir İslam da son KHK ile ihraç edildi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un AKP'ye katılmadan önce Genel Başkanlığı'nı yaptığı Has Parti'de (Halkın Sesi Partisi) birlikte siyaset yaptığı Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlisi Profesör Cihangir İslam da son KHK ile ihraç edildi.

Cihangir İslam, Numan Kurtulmuş ile birlikte Has Parti’yi kuran ekipte yer almıştı. Ancak daha sonra Kurtulmuş ve beraberindeki birkaç partilinin AKP’ye geçme eğilimi nedeniyle fikir ayrılığına düşülmüştü.


O dönemde AKP’yle bütünleşmeye karşı çıkanlar arasında yer alan Cihangir İslam, Kurtulmuş’a yönelik partililer tarafından yazılan sert mektuba da imza koymuştu.

cihangir-islam.jpg

AKP’ye katılmak isteyen Kurtulmuş’a hitaben yazılan mektupta, 1 Kasım 2010 tarihinde birlikte Halkın Sesi Partisi kurulurken insana, topluma ve siyasete dair önemli şeyler söylendiği belirtilerek, “Görünen o ki başta Genel Başkan olmak üzere bazı arkadaşlarımız bu söylenenleri unutmuş, önümüzdeki günlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katılacaklar” denilmişti. Mektupta, o dönem Has Parti Genel Başkanı olan Kurtulmuş’un bu yönelişi karşısında “şaşkınlık içinde bulunulduğu” belirtilerek,  “Neticede herkes kendinden sorumludur, yaptıklarının hesabını herkes kendisi verecektir” demişlerdi.