KYK burs sonuçları açıklandı mı? Yurtkur açıkladı

KYK burs sonuçları açıklandı mı? Yurtkur açıkladı
Üniversiteli öğrencilerin başvuruda bulunduğu KYK burs sonuçları açıklandı mı? Milyonlarca öğrenci bu haberi bekliyor. Yurtkur'dan açıklanır açıklanmaz haberimizde...

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı ne zaman açıklanacak. Milyonlarca burs bekleyen öğrenci bu haberin cevabını bekliyor. Hangi öğrenci kredili burs hangi öğrenci karşılıksız burs alacak bugün yada yarın belli olacak. Geçen yıl KYK başvurularının üzerinden 23 gün geçtikten sonra sonuçlar açıklanmıştı. Bugün de başvuruların üzerinden 23 gün geçti. Lisans ve önlisans öğrencileri 500 TL, doktora bölümlerinde okuyan öğrenciler 1500 TL ücret alacaklar. Geçtiğimiz yıl 425 TL’den 470 TL’ye çıkarak sadece 35 TL’lik bir arttırım gerçekleşmişti. Yurtkur'dan açıklama geldi. Burs sonuçlarını https://sonuc.kyk.gov.tr/ adreslerinden öğrenebileceksiniz.

KYK BURS ÇIKTIKTAN SONRA YAPILMASI GEREKENLER

YurtKur'un resmi web sitesinde şu açıklama yapıldı: Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinden ilan edilmektedir. Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak e-devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilir.

kyk3.jpg

2018 KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Büyük bir heyecanla beklenen KYK burs sonuçları kısa sürede açıklanacaktır. Gelişmelerden haberdar olmak için haberimizi takip edin.