Liverpool rahat kazandı, Mane tarihe geçti!

Liverpool rahat kazandı, Mane tarihe geçti!
Premier Lig’de Liverpool, kendi evinde Newcastle United’ı 3-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Senegalli golcü Mane attığı 2 golle yıldızlaşırken, lig tarihinde iç sahada oynadığı 50 maçta yenilmeyen ilk oyuncu oldu.

Premier Lig'in 5. haftasında Liverpool ile Newcastle United Anfield Road'da karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz sezon 97 puan almasına rağmen şampiyonluğu Manchester City’ye kaptıran Liverpool, rakibini 3-1 yenerek haftayı kayıpsız kapattı. Liverpool’un Senegalli golcüsü Mane attığı 2 golle yıldızlaşırken iki rekora imza attı.

Konuk takım henüz 7. dakikada Jetro Willems'in golüyle öne geçti. Bu gole cevap 28. ve 40. dakikalarda Sadio Mane'den geldi ve ev sahibi takım ilk yarıyı 2-1 önde kapattı.

72. dakikada Mohamed Salah skoru 3-1'e getiren golü attı ve Liverpool rahat bir nefes alarak 3 puanla mücadeleden ayrıldı.

Bu sonuçla ev sahibi takım çıktığı 5 maçın da hepsini kazanarak 15 puanla liderliğini devam ettirdi.

Liverpool hafta için Şampiyonlar Ligi'nde Napolinin, hafta sonu da Premier Lig'de Chelsea'nin konuğu olacak. Aldığı mağlubiyetle 4 puanda kalan Newcastle United ise haftaya Brighton'ı misafir edecek.

MANE TARİHE GEÇTİ

Liverpoo’un yıldız oyuncusu Saido Mane kulüp tarihine geçti. Senegalli golcü, Premier Lig’de iç sahada oynadığı üst üste 50 maçta yenilgi yüzü görmeyen ilk oyuncu oldu. Yıldız oyuncu ayrıca geçen sezondan bu ya da penaltı atmadan 25 gole ulaşan ilk oyuncu oldu.