Lucescu’nun yerine ‘geçici hoca’ gündemde

Lucescu’nun yerine ‘geçici hoca’ gündemde
Lucescu’nun Milli Takım’dan ayrılmasının ardından yerine geçecek isim netleşiyor. Şenol Güneş2in sezon sonu takımın geçmesi durumunda Tayfur Havutçu geçici teknik adam olarak 2 maçta görev alacak.

Gitti gidiyor gidecek derken Mircea Lucescu'nun A Milli Takım kariyeri sona erdi. Avrupa'da ve Türkiye'de önemli başarılar yaşadıktan sonra Fatih Terim'in yerine 4 Ağustos 2017'de resmen Ay-Yıldızlı takımın başına geçen Rumen çalıştırıcı dün görevden alındı. Tecrübeli çalıştırıcıya sözleşmenin bitiş tarihine kadar olan yaklaşık 1 milyon euroluk maaşı ödenecek, ekstra bir tazminat verilmeyecek. İlerlemiş yaşı, tutarsız açıklamaları ve saha içindeki başarısız sonuçlar nedeniyle çok tartışılan Lucescu’nun yerine geçecek isim belli oldu.

MART'TA 2 MAÇ VAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş koltuğu devralacak. Güneş'in, sezonu siyah-beyazlılarda tamamlayıp haziran ayında millilerin başına temelli olarak geçmesi gündemde. Bu formül uygulanırsa Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye'nin 22 Mart'ta Arnavutluk'la, 25 Mart'ta ise Moldova ile oynayacağı karşılaşmalarda kulübede Lucescu’nun yardımcısı Tayfur Havutçu olacak. Tayfur Havutçu, bir anlamda ‘emanetçi hoca' görevi yapacak.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, daha önce yaptığı açıklamada Şenol Güneş’in hem Beşiktaş’ı hem de Milli Takım’ı çalıştırmasına sıcak bakmadığını söylemişti.

İlgili Haberler