'Macaristan Başbakanı ve partisi ihraç edilsin'

'Macaristan Başbakanı ve partisi ihraç edilsin'
Avrupa Parlamentosu'nun en büyük partisi EPP, Avrupa Konseyi başkanı Juncker'i hedef alan poster nedeniyle Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve diğer Fidesz üyelerinin ihraç edilmesinin istedi.

Avrupa Birliği'nin yasama organı olan Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük grup olan Avrupa Halk Partisi'nin (EPP) lideri, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Avrupa Komisyonu lideri Jean- Claude Juncker'ı "hedef alarak kırmızı çizgiyi aştığını" ifade etti. Merkez- sağ grubun lideri, Orban'ın ve diğer Fidesz üyelerinin partiden ihraç edilmesi ihtimalini görüşeceklerini belirtti.

Avrupa Birliği'nde bulunan Macaristan'da iktidar olan Orban'ın liderliğini yaptığı Fidesz Partisi, AP'de Avrupa Halk Partisi'nin bir üyesi. Politico'nun haberine göre Fidesz, geçen aylarda göçmen karşıtı bir kampanya başlatmış ve bu kampanyanın posterlerinde Juncker ve milyarder George Soros'u hedef almıştı.

Alman Die Welt gazetesine konuşan EPP lideri Joseph Daul, "Brüksel'in Macaristan'ın güvenliğini tehdit edecek göçmen politikaları uygulaması mümkün değil" dedi. EEP'nin "büyük bir aile" olduğunu ve fikir ayrılıkları olabileceğini belirtti ama "Bir sınır olduğunu ve Orban'ın bu sınırı aştığını" belirtti.

Daul, Orban'ın partiden ihraç edilip, edilmeyeceğiyle ilgili olarak da, "Bu benim tek başıma bilebileceğim bir şey değil. Bunun sonucuna tüm EPP karar verecek" dedi.

Orban, hafta sonu verdiği bir röportajda kendi partisini eleştiren EPP üyelerinin "sol görüşe hizmet ettiğini" ve bu üyelerin "kullanışlı aptallar" olduğunu ifade etmişti.

İlgili Haberler