Mahkeme başkanı: "Her sakallıya inanmayın"

Mahkeme başkanı: "Her sakallıya inanmayın"
Fadıl Akgündüz'ün de aralarında bulunduğu 7 kişinin 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davada Mahkeme Başkanı, dolandırıcılık mağduru bir vatandaşa "Siz de her sakallıya inanmayın" dedi.

Fadıl Akgündüz ile akrabalarının da aralarında bulunduğu 7 sanığın, Caprice Gold ve Caprice Maldivler projelerinde 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davada ilginç diyaloglar yaşandı.

Mahkeme başkanının dolandırıcılık mağduru vatandaşa "Siz de her sakallıya inanmayın" diyerek çıkışması dikkat çekti.

"SAKALI KESİLSİN"

Müştekilerden Mustafa Azgün de sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini anlatarak, "Ben ayrıca sanığa (Fadıl Akgündüz) başka bir cezanın da verilmesini istiyorum. Kendisinin sakalının kesilmesini, sarığının, cübbesinin çıkartılmasını, dini sohbet vermesinin yasaklanmasını istiyorum." dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, "Bizim böyle bir ceza verme durumumuz yok." şeklinde yanıt verdi.

"HER SAKALLIYA İNANMAYIN"

Müşteki Azgün de "Biliyorum, ben ekstra olarak istiyorum" demesi üzerine Mahkeme Başkanı, "Siz de her sakallıya inanmayın" dedi.

Duruşmada hazır bulunan bir mağdur da bu diyalog üzerine söz alarak "Efendim biz mağduruz, devletin tapusuna inandık" ifadesini kullandı. 

Ercan Gündüz de birçok insanın mağduriyet yaşadığını anlatarak, bu nedenle sağlığını yitiren, yaşamını kaybedenlerin olduğunu söyledi. 

Akgündüz'ün bunlardan sorumlu olduğunu savunan Gündüz, "Mümkünse idam edilmesini istiyorum." diye konuştu.