Taliban ve FETÖ'den Mahmut Ustaosmanoğlu mesajı

Taliban ve FETÖ'den Mahmut Ustaosmanoğlu mesajı
İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybetti. Ustaosmanoğlu'nun vefatına ilişkin FETÖ ve Taliban bir mesaj yayınladı.

Afganistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Qahar Balkhi, "Mahmut Efendi''nin Hakk''a yürüdüğünü büyük bir üzüntüyle öğreniyoruz. Bu büyük âlimin ölümünü telafisi mümkün olmayan bir kayıp." dedi.

Önceki gün vefat eden İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için dün cenaze töreni düzenlendi. 

93 yaşında hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu cuma namazına müteakip Fatih Camii''nde kılınan cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank''ın katıldığı görüldü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte siyasetin önemli isimleri de yan yana saf tuttu. 

Taliban''dan Ustaosmanoğlu''nun vefatıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. 

Afganistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan mesajda "Afganistan, bu büyük âlimin ölümünü telafisi mümkün olmayan bir kayıp olarak değerlendiriyor" denildi.

TALİBAN VE FETÖ''DEN TAZİYE MESAJI

Ustaosmanoğlu''nun vefatına ilişkin Taliban''dan bir açıklama geldi. 

Afganistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Qahar Balkhi''nin Twitter üzerinden yayınladığı mesajda "İslam âleminin büyük âlimi, milyonlarca insanın büyük vaizi, eğitimcisi ve hocası Şeyh Mahmut Efendi''nin Hakk''a yürüdüğünü büyük bir üzüntüyle öğreniyoruz. Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı, bu büyük âlimin ölümünü telafisi mümkün olmayan bir kayıp olarak değerlendiriyor" ifadeleri kullanıldı. 

İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için terör örgütü lideri Fettullah Gülen bir taziye mesajı yayınladı. 

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için taziye mesajı gönderenler arasında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fettullah Gülen de vardı. 

Taziye mesajı, FETÖ''nün faaliyetlerinin yayınlandığı Herkul_Nagme isimli Twitter hesabından "Muhterem Fettullah Gülen Hoca Efendi''nin Mahmut Efendi Hazretleri''ne taziyeleri" notuyla paylaşıldı.

İşte o paylaşımlar şöyle:

İlgili Haberler