Mansur Yavaş, Ankara’da kimlere rant sağlandığını ortaya koyacak

Mansur Yavaş, Ankara’da kimlere rant sağlandığını ortaya koyacak
Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kendinden önceki dönemlerle ilgili müfettiş raporlarına dayanarak kimlere rant sağlandığını tek tek belgeleriyle açıklayacağını yazdı.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, bugünkü yazısında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kendinden önceki dönemle ilgili müfettiş raporlarına dayanarak kimlere rant sağlandığını belediye meclisinde açıklayacağını yazdı.

Öztürk, "Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplantılarını internetten ve ABB TV'den canlı yayınlıyor. Bütçenin son toplantısında, Cumhur İttifakı üyeleri, başkanın konuşmasını geç saate bıraktırıp daha az kişi tarafından izlenmesi taktiğini uyguladılar ve neredeyse söz almayan üye kalmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu taktiğin farkındaydı. Kimsenin sözünü kesmedi, süreyi kısaltmadı ve isteyen her üye konuştu. Yavaş konuşmaları, soruları not aldı. Başkan'ın geç saatte bunlara cevap vereceği beklenirken, Yavaş, '7 Aralık Pazartesi günü saat 11.00 de toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum' dedi" ifadesini kullandı.

Sözcü Yazarı Öztürk, ilgili köşesinde şu ifadelere yer verdi:

Her zaman 18.00'de toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, bu kez yarın saat 11.00'de toplanacak. Yavaş, bütün soruları canlı yayında cevaplandıracak, belediye şirketlerinin önceki dönemlerde nasıl “talan edildiğine” ilişkin yargıya intikal ettirdikleri dosyalardan örnekler verecek. Eleştirilere cevabı “Biz kimseyi zengin etmedik. Ne yapıyorsak maliyetini açıklıyoruz. İhaleleri canlı olarak yayımlıyoruz.  Bunlar, bazılarının ezberini bozuyor” olacak.